• BIST 9008.05
  • Altın 2278.004
  • Dolar 32.3105
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

Trabzonspor'da forma savaşı kızıştı

Trabzonspor'da sakatların iyileşmesi ve futbolcuların form grafiğinin artması teknik heyeti futbolcu seçiminde zora sokarken, yabancı kontenjanı nedeniyle bazı futbolcular arasında da tribüne gitmemek için adeta büyük savaş başladı.
6 YABANCI KONTENJANI SIKINTISI
 
Teknik direktör Mustafa Akçay, kafasındaki ideal 11’ini şekillendirse de Giray Kaçar, Janko ve Colman’ın iyileşmesi, Emre Güral, Abdülkadir ve Soner’in ise forma için hırslı gözükmesi, teknik ekibi zora sokuyor. Özellikle 6 yabancı kontenjanı nedeniyle 18 kişilik kadroya alacağı isimleri belirleme konusunda seçici davranan Akçay, oyuncularının artan performansları sonrasında tribüne yollayacağı isimler konusunda sıkıntı yaşamaya başladı. Yabancı oyunculardan Malouda, Bosingwa, Adrian, Henrique ve Zokora, teknik direktör Mustafa Akçay’ın ilk 11’de ki değişmez isimleri oldu. Janko, Colman, Sol Bamba ve Alanzinho ise, kadroya girecek 6.'ncı oyuncu olabilmek için büyük bir rekabet içine girdi.
 
TİRİBÜNE KİM GİDECEK: JANKO MU, COLMAN MI ?
 
Özellikle Colman’ın sakatlığının düzelmesi ve oynayacak duruma gelmesi, Janko’nun da performansının yükselmesi, bu iki oyuncuyu Sol Bamba ve Alanzinho’dan bir adım öne çıkarttı. Kayserispor maçında Janko’nun kadroda yer alması genç golcü Emre Güral’ın da gözden düşmesine neden olurken, teknik direktör Mustafa Akçay’ın, Konyaspor maçında 6. yabancı tercihini kimden yana kullanacağı merakla beklenmeye başladı. Bordo mavili takımda iki maçtır kadroya giremeyen Volkan Şen ile formaya hasret kalan Soner Aydoğdu, Giray Kaçar ve Emre Güral da forma rekabetinde yeniden ön plana çıkmak istiyor.
 
MUSTAFA: "HUZURLU VE MUTLUYUZ"
 
Trabzonspor’un tecrübeli savunma oyuncusu Mustafa Yumlu, ligde ve UEFA Avrupa Ligi’nde elde ettikleri başarılı sonuçlardan dolayı takımın huzurunun yerinde olduğunu söyledi. Mustafa, lig sonuna kadar bu şekilde devam edeceklerine inandığını belirterek, "Bu takımda kimse kendisi için bir şey istemiyor. Herkes bu takımın bir bütün olduğunun farkında ve ona göre hareket ediyor. Saha içindeki dostluğumuzu saha dışında da sürdürüyoruz. Ligde hafta sonu Torku Konyaspor ile oynayacağımız maçı da kazanarak taraftarlarımıza güzel bir galibiyet armağan etmek istiyoruz" dedi.
 
BASKETBOL TAKIMINDAN LİTVANYALI TRANSFER
 
Beko Basketbol Ligi’ne iddialı bir giriş yapmak isteyen Trabzonspor Basketbol Takımı, geçtiğimiz sezon Litvanya’nın Lietuvos Rytas takımında forma giyen tecrübeli basketbolcu Mindaugas Katelynas’ı transfer etti. Yeni sezon öncesi oynadığı 8 hazırlık maçında 7 galibiyet alarak dikkatleri üzerine çeken basketbol takımının son transferi Katelyans, 30 yaşında ve Milona ve Sevilla gibi takımlarda da görev yaptı.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim