• BIST 9645.02
  • Altın 2405.728
  • Dolar 32.594
  • Euro 34.7796
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Trabzonspor seri yakalamak istiyor

Trabzonspor seri yakalamak istiyor
Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasında deplasmanda Medicana Sivasspor'u 2-0 yenen Trabzonspor buruk bir sevinç yaşarken, bordo-mavililer kendi evinde oynayacağı Gaziantepspor maçını kazanarak seri yakalamak istiyor.

Spor Toto Süper Lig'de zor ve sıkıntılı günler geçiren Trabzonspor, deplasmanda Medicana Sivasspor'u 2-0 yenerek haftalar sonra 3 puanı aldı. Dış sahada kazanılan maç yüzlerde biraz olsun tebessüm yaşanmasına neden olsa da, üst üste 4 maçta kaybedilen 12 puan akıllara geldiğinde, kazanılan 3 puan buruk sevinç yaşattı.

Sezona sıkıntılı başlamasına rağmen ligin ilk 4. haftasında oynadığı futbolla ve aldığı puanlarla ligin zirvesinde yer alan Trabzonspor'da Galatasaray maçının bitiş düdüğü ile birlikte yakaladığı hava bozulmuştu. Osmanlıspor’a 3-1, Torku Konyaspor’a 2-1 ve son olarak Mersin İdmanyurdu’na 3-2 mağlup olan Karadeniz ekibi, söz konusu haftalarda 12 puan kaybederek ligin alt sıralarında yer almıştı. Saha içinde ve saha dışında gündeme gelmeye başlayan Trabzonspor kaybettiği puanlarla da ligin alt sıralarına doğru inişe geçerek hayal kırıklığı yaşatırken, psikolojik açıdan çok zor günlerden geçiyor.

TRABZONSPOR SIKINTILI GÜNLERİ GERİDE BIRAKMAK İSTİYOR

Saha içi kadar saha dışında da birçok tartışmanın odağında olan Trabzonspor, Medicana Sivasspor maçının ardından sahasında oynayacağı Gaziantepspor maçını kazanarak sıkıntılı günleri geride bırakmak istiyor. İyi bir Trabzonspor ve yeni bir seri için birçok alternatifi deneyen teknik direktör Shota Arevaldaze teknik ve taktik çalışmalardan daha çok takım üzerindeki güven ortamının geri gelmesi adına çalışmalar yapıyor. Moral ve motivasyon anlamında oldukça sıkıntılı günler geçiren bordo-mavililer sezon başında yakaladığı havayı tekrar yakalamak istiyor.

TRABZONSPOR İLE GAZİANTEPSPOR 59. RANDEVUDA

Trabzonspor ile Gaziantepspor, yarın yapacakları karşılaşmayla birlikte ligde 59. kez karşı karşıya gelecek. Bugüne dek iki takım arasında yapılan 58 maçta, bordo-mavililer galibiyetlerde 30 kez galip gelirken, kırmızı-siyahlılar 13 kez sahadan gülerek ayrıldı. 15 karşılaşmada ise taraflar sahadan beraberlikle ayrıldı. Trabzonspor, söz konusu maçlarda 105 kez rakip fileleri havalandırırken, kalesinde 59 gol gördü.

Trabzonspor ile Gaziantepspor karşısında 1981-1982 ve 1996-1997 sezonunda 5-0, 1992-1993 sezonunda ise 6-2'lik farklı galibiyetlerle sahadan ayrıldı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim