• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.9392
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Trabzonspor Kızardı, Galatasaray 3 Puana Uzandı

Trabzonspor Kızardı, Galatasaray 3 Puana Uzandı
Galatasaray-Trabzonspor karşılaşmasında bordo-mavili takımda 4 futbolcu kırmızı kartla oyun dışında kalırken, sarı-kırmızılı ekip 1-0 geriye düştüğü...

Galatasaray-Trabzonspor karşılaşmasında bordo-mavili takımda 4 futbolcu kırmızı kartla oyun dışında kalırken, sarı-kırmızılı ekip 1-0 geriye düştüğü maçta sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrıldı.

Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında Galatasaray, Trabzonspor'u 2-1'lik skorla mağlup etti. Karşılaşmanın öne çıkan satır başları şu şekilde:

İLK TEHLİKE PODOLSKİ'DEN

Sarı-kırmızılılar mücadelenin ilk 15 dakikası boyunca Trabzonspor kalesine gelmek için sağ kanattan ataklarını yoğunlaştırdı. Özellikle 15. dakikada Sabri'nin derinlemesine pasıyla ceza sahası dışında boş pozisyonda topu önüne alan Podolski'nin sert şutunda meşin yuvarlak direkten döndü.

PERDE PENALTIYLA AÇILDI

Trabzonsporlu futbolcu Erkan Zengin, mücadelenin 25. dakikasında çalımlarla ceza sahasına kadar girdi. Hızla ilerleyen Erkan'a faul yapan Koray'ın müdahalesi sonrası hakem Deniz Ateş Bitnel, penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Erkan Zengin'in vuruşunda meşin yuvarlak Muslera'nın sağından filelere gitti. (1-0)

KORAY SINIFTA KALDI

Sarı-kırmızılı takımın genç stoperi 23. dakikada Sefa ile birebirde kaldı. Koray, bu pozisyonda rakibinden topu çalarak kritik bir hamleye imza attı. Ardından 25. dakikada genç stoper Erkan Zengin'e yaptığı faulde hakem penaltı noktasını gösterdi.

İLK YARI TRABZONSPOR ÜSTÜN

Müsabakanın ilk yarısını 1-0'lık üstünlükle tamamlayan bordo-mavili takımda ilk devrede öne çıkan futbolcu Erkan Zengin oldu. Hem gol pozisyonunda penaltıyı alan hem de golü kaydeden isim olan Erkan, ilk yarı boyunca da 4'te 4 adam geçme istatistiğiyle mücadele etti.

İlk yarıda Galatasaray yüzde 62 topla oynama oranı ile 271 başarılı pas yaparken, Trabzonspor ise yüzde 38 topla oynama yüzdesiyle 151 başarılı pas sayısıyla ilk devreyi tamamladı. Bu devrede rakip kaleye 9 şut girişiminde bulunan Denizli'nin öğrencileri bunların 2'sinde isabet buldu. Trabzonspor ise rakip kaleye 4 şut gönderirken, sadece 1 şutunda isabet buldu.

TT ARENA'DA WESLEY SNEIJDER SESLERİ

Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli'nin yedek soyundurduğu Hollandalı orta saha, müsabakanın 57. dakikasında Olcay'ın yerine oyuna girdi. Karşılaşmanın başlama düdüğünden oyuna girene kadar sarı-kırmızılı taraftarlar Sneijder lehine, Mustafa Denizli'yi eleştirir nitelikte tezahüratlarda bulundu.

ÖZER OYUNDAN ATILDI

49. dakikada hakeme itirazdan sarı kart gören bordo-mavili futbolcu Özer Hurmacı, 59. dakikada ise sol kanatta topla çıkan Carole yaptığı faul sonrası ikinci sarıdan kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

SELÇUK KAÇIRDI, PODOLSKİ YAZDI

Sarı-kırmızılı takımda kaptan Selçuk İnan'ın 62. dakikasında yerden vurduğu sert şutta kaleci Onur direğin dibinde topa uzandı. Pozisyonun devamında meşin yuvarlağı ceza sahasının sağ çaprazında önüne alan Podolski, yüzünü kaleye döndükten sonra sert vurdu ve meşin yuvarlak kaleci Onur'un sağından filelerle buluştu. (1-1)

TRABZONSPOR İKİNCİ KEZ KIZARDI

Bordo-mavili takımda Özer'in ardından 69. dakikada Aykut Demir de ikinci sarıdan kırmızı kartla oyundan atıldı. İlk sarı kartını Özer'in oyundan atıldığı pozisyonda hakeme yaptığı itirazdan gören Aykut, 69. dakikada ise Podolski'ye yaptığı hareket sonrası ikinci sarıdan kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

SNEIJDER AKHİSAR MAÇINDA YOK

Sarı-kırmızılı takımda Muslera ile birlikte sarı kart sınırında bulunan Hollandalı futbolcu 79. dakikada gördüğü sarı kartla birlikte cezalı duruma düştü. Sneijder, sarı-kırmızılı takımın Akhisar Belediyespor ile kupada oynayacağı maçta forma giyemeyecek.

BİR PENALTI İKİ KIRMIZI DAHA

86. dakikada Sneijder'in pasıyla ceza sahası solunda topla buluşan Umut ile Cavanda'nın ikili mücadelesi sonrası hakem Deniz Ateş Bitnel penaltı noktasını gösterdi. Ardından hakeme temasta bulunan Cavanda, kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Bu karara itiraz eden Salih Dursun da hakemin elinden düşen kartı alarak Bitnel'e kırmızı kart gösterdi. Bu olayın ardından Salih de direk kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Mücadelenin 89. dakikasında ise penaltı atışını kullanan Selçuk meşin yuvarlağı filelere gönderdi. 2-1

GALATASARAYLI FUTBOLCULAR ATAK YAPMADI

89. dakika itibariyle sahada 7 kişi kalan Trabzonspor'a, Galatasaraylı futbolcular atak yapmadı. Maçın bitiş düdüğüne kadar sarı-kırmızılı oyuncular 3 dakika boyunca topu kendi yarı sahasında çevirdi ve maç Bitnel'in düdüğüyle sona erdi.

Trabzonspor Kızardı, Galatasaray 3 Puana Uzandı

Trabzonspor Kızardı, Galatasaray 3 Puana Uzandı

Trabzonspor Kızardı, Galatasaray 3 Puana Uzandı

Trabzonspor Kızardı, Galatasaray 3 Puana Uzandı

Trabzonspor Kızardı, Galatasaray 3 Puana Uzandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim