• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Trabzonspor "devam" dedi

Trabzonspor "devam" dedi
Geçen hafta Gaziantep’de kaybetme kontenjanının sınırına dayanan Trabzonspor açısından, son derece kritik bir sınavdı. Avni Aker’de Akhisar Belediyespor’u yenemediği takdirde son hedefinden de uzaklaşma tehlikesi, ekstra bir stres yüklemişti bordo-mavili

Geçen hafta Gaziantep’de kaybetme kontenjanının sınırına dayanan Trabzonspor açısından, son derece kritik bir sınavdı. Avni Aker’de Akhisar Belediyespor’u yenemediği takdirde son hedefinden de uzaklaşma tehlikesi, ekstra bir stres yüklemişti bordo-mavili ekibe. Neredeyse “ya tamam, ya devam” maçıydı.

Nitekim Trabzonspor doksan dakika boyunca bu gerilimi yaşamak zorunda kaldı. Özellikle ilk bölümde savunmasında yaptığı akıl almaz hatalar vardı yine. İshak’ın görev bölgesinden iki ani atak yedi ki, bu dakikalarda kalesinde göreceği gol, maçın seyrini tamamen değiştirebilirdi.

Hızlı oynamayı becerdiği ve rakip savunma yerleşmeden hücum etmeyi başardığı bölümlerde Trabzonspor etkili göründü. Özer ve Mehmet Ekici adam eksilterek topu öne taşırken, Cardozo ile maçın en çalışkan isimlerinden biri olan Deniz, Akhisar kalesinde pozisyon bulmaya başladı. Cardozo demişken. Böyle bir silahın varsa maç içinde onu ne kadar çok beslersen, gol şansın o kadar artar demeye devam edeceğiz. Ekici’nin belki de hayatının en kötü asistini yaptığı o vuruşu klas bir dokunuşla gole çeviren Cardozo, maç boyunca da bu motivasyon ile müthiş mücadele etti. Trabzonspor üç zorunlu oyuncu değişikliği yaptı. İshak, Uğur ve Medjani’nin sakatlanarak çıkmaları Ersun Yanal’ı saha içi görevlendirmelerinde de sıkıntıya soktu. 45 dakika içinde yaşanan bu şanssızlık takımın bocalamasına yol açtı. Akhisar’ın oyuna ağırlığını koymaya başladığı ve beraberlik sayısı için yüklendiği anlarda kaleci Hakan’ın yaptığı kritik müdahaleler takımını ayakta tuttu. Trabzonspor’u yeniden motive eden gol de tam zamanında geldi. Ekici ile başlayan hızlı hücumda Deniz’in dönerek yaptığı vuruş, Karadeniz ekibine ve tribünlere derin bir “oh” çektirdi. Zira oyun disiplininden kopmuş ve tamamen savunma yapmaya çalışan bir ekip görüntüsü, baskı kurmaya çalışan Akhisar’ı da cesaretlendirmişti.

Geneline baktığınızda yine kişisel hatalar ve becerilerin sonuca etki ettiği bir doksan dakika yaşandı. Kaleci Hakan, Ekici, Deniz ve Cardozo, oyunun pozitif yanına katkı sağladı. Her hafta değişen savunma kurgusu ise negatif görüntüye yol açmaya devam etti.

Mevcut kadrodaki sakatlıklara yenilerinin eklenmesi, Trabzonspor’un yine ciddi sorunlar yaşamasına yol açabilir. Bu kadar geniş bir oyuncu topluluğu içinde yaşananlara bakınca, Trabzonspor’un durumu, yağmurlu havada susuz kalmak gibi görünüyor!

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim