• BIST 9693.46
  • Altın 2504.678
  • Dolar 32.5828
  • Euro 34.7996
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 21 °C

Trabzonspor CEO'su Burak Gürdal:"Taraftar yıldız istedi, biz de aldık"

Trabzonspor CEO'su Burak Gürdal:"Taraftar yıldız istedi, biz de aldık"
Trabzonspor CEO'su Burak Gürdal "Taraftarlarımızın yıldız transferi beklentisi vardı. Cardozo ve Waris gibi isimleri alarak beklentiyi karşıladık" dedi.

Transfer döneminin en hızlı takımı olan Trabzonspor’un CEO’su Burak Gürdal, NTV Radyo’ya önemli açıklamalar yaptı. Satış değerleri yüksek oyuncuları alarak geleceğe yatırım yaptıklarını belirten Burak Gürdal, finansal fair-play konusunda da sıkıntı yaşamayacaklarını ifade etti.

Kadroda ciddi bir yenileme yaptıklarını belirten Gürdal, “Amacımız daha büyük başarılar elde etmek için mücadeleci oyuncular almaktı. İlk hamlemiz teknik direktör konusundaydı. Vahid Halilhodzic ilk tercihimizdi. Takımı yenileme yoluna gittik. Transfer edilen isimler arasında 1461 Trabzon’dan kadromuza geçen oyuncular da görünüyor. Ne olursa olsun ciddi bir kadro yenilemesi yaptık. Satışlardan da iyi bir para kazandık. Henrique, Olcan ve Adrian’ın satışları bizi rahatlattı. Genç ve daha mücadeleci bir takım kurduk. Önümüzdeki yılların kadro çatısını kurduk” dedi.

“AVRUPA’DA İLERLEMEK İSTİYORUZ”

Taraftarların yıldız transferi beklentisine cevap verdiklerini söyleyen Gürdal “Birkaç pahalı transferimiz oldu; Cardozo ve Waris gibi. Çünkü taraftarımızın bu yönde bir isteği vardı. Özellikle hücum hattında sıkıntı çekiyorduk. Taraftarın istediği isimlerle kadroyu güçlendirdik. Aldığımız oyuncular, aslında bedellerinin üstünde oyuncular. Satış değerleri yüksek. Geleceğe de iyi bir yatırım yapmış olduk. Bundan sonrası hocaya kaldı. Vahid Halilhodzic’in dedikleri doğru. Yeni bir takımla hemen bir sonuç çıkarabilmek biraz zor. Birkaç aya ihtiyacıımz var. Türkiye ve Avrupa’da üst sıralara doğru ilerlemeyi hedefliyoruz” ifadesini kullandı.

“BÜTÇEMİZ BUNU KALDIRIR”

Finansal fair-play konusuna da değinen Trabzonspor CEO’su Burak Gürdal “Yatırımlardan zarar etmeyeceğiz. Sattıklarımız ve aldıklarımız arasında ciddi bir açık vermedik. Baktığınız zaman 12 milyon euro civarında harcama yaptık; gelen-gidenlere bakarsak. Trabzonspor’un bütçesi bunu kaldırır. Mali fair-play’e takılmadan bu dönemi geçirebiliriz” diye konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim