• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Trabzonspor Başkanı Usta: İçinde bulunduğumuz durumun adı; çöküş dönemi

Trabzonspor Başkanı Usta: İçinde bulunduğumuz durumun adı; çöküş dönemi
Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta, bordo mavili kulübün içinde bulunduğu durumun "çöküş dönemi" olduğunu söyledi.

Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta, bordo mavili kulübün içinde bulunduğu durumun "çöküş dönemi" olduğunu söyledi. Usta, şuanda çöküş döneminden geçiş dönemine bir yolculuklarının olduğu dile getirdi.

Başkan Usta, yeni teknik direktör Hami Mandıralı'nın imza töreni için Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, Trabzonspor'un içinde bulunduğu durumun iyi tahlil edilmeye ve atılacak adımların da ona göre atılmaya muhtaç olduğu belirtti. Trabzonspor'un tam bir çöküş dönemiyle iç içe olduğunu savunan Usta, şöyle konuştu:

"İçinde bulunduğumuz durumun adı; çöküş dönemi. Hatta ben buna büyük çöküş diyorum. Ekonomik alanda her açıdan olağanüstü zor şartlarda olan Trabzonspor'umuz, hemen ikiz kardeşi sayılan sportif anlamda aynı durumla karşı karşıya. Bu ikisinde büyük sorun yaşıyorsunuz ve bunu mutlak manada tanımlama ihtiyacı hissediyorsunuz. Altını çizerek bir daha söylüyorum; bizim içinde bulunduğumuz durum bir çöküş dönemini andırıyor. Bundan sonraki adımları bu çöküş dönemine göre atmak zorundayız."

Trabzonspor'un çok acil 200 milyon liraya ihtiyacı olduğunu açıklayan Başkan Usta, "İleriye dönük oyuncu borçları, sözleşmesi feshedilen ya da karşılıklı anlaşılarak ayrılan oyunculara verilen ödeme planları, satın alınan oyuncuların bonservislerinden dolayı kulüplere olan borçlar ve menajerlere olan borçlar 200 milyon ve hepsi acil." dedi.

Başkan Usta, isimler vererek transfer edilen ancak bugün kadroya dahi giremeyen genç futbolcular ile büyük umutlarla alınan ancak takımdan ayrılan yabancı yıldızların maliyetlerinden örneklerle transfere harcanan paralara dikkat çekti. Bir kulübün gerçek anlamda scout ekibi yoksa, alacağı oyuncuları aylar, yıllar öncesinden izleyip doğrusunu almıyorsa bu bedelleri ödemeye mahkum olduğunu dile getiren Usta, "Ben buraya geldikten sonra bana da 300 tane oyuncu teklifi geldi ama scout ekibi ve Trabzonspor'un içinden hiçbir oyuncu gelmedi. Gelmez çünkü yok. Böyle bir geleneğimiz olmamış. Ya da bir dönem kısa olmuş." şeklinde konuştu.

"ÇİLE DÖNEMİNDEYİZ"

Kulüp olarak büyük sorunlarla karşı karşıya olduklarının altını çizen Başkan Usta, "Asla acele etmeyeceğiz. Asla bu hataları yapmayacağız, yapmamaya çalışacağız. 2,5 yıllık bir eylem planı ortaya koymuştuk. Ve ben bugün o eylem planını şöyle şekillendiriyorum; çöküş döneminden geçiş dönemine bir yolcuğumuz var şuanda." diyerek, şunları söyledi:

"Biz bu sezonun ikinci devresini geçiş dönemi olarak görmek zorundayız. Bunu da şuna benzetiyorum; Trabzonspor bizim en değerlimiz ve bir trafik kazasıyla yoğun bakıma düştü. Yoğun bakıma düşmüş bir hastaya "yarın ayağa kalmalısın ve aslanlar gibi sokakta yürümelisin" deme şansımız var mı? O nedenle çile dönemindeyiz arkadaşlar. Trabzonspor camiası olarak bunu bilmek zorundayız. Önce gerçeklerle yüzleşeceğiz. Biz çile dönemindeyiz. Bu çile döneminden birlikte çıkacağız. Çile döneminde tüketim ekonomisi çalışmaz. Bitmişsiniz daha neyi tüketecekseniz. Onun için sabırlı olacağız. Ya da eski politikalarla devam edeceğiz ve bu derinleşen çöküş dönemi bitiş dönemine gidecek."

Bir batak politikası gütmediğini de öne süren Başkan Usta, "Ben Trabzonspor'umuzun içinde bulunduğu durumu camiamızla şeffaf olarak paylaşıyorum ki buna güç, destek verin ve burayı ayağa kaldırabilelim. Yapılan hataları bir daha yapmayalım. Transfer diye bir gündemi artık ortadan kaldıralım. Bu gençler, çocuklar nasıl oldu da her birinde hata. Hata acaba onlarda mı yoksa Trabzonspor olarak bizlerde mi hata var? Hata onlarda değil, hata bizlerde. Hata yönetememekte, teşhis koyamamakta, bir hedef doğrultusunda giderken camiayı bilgilendirmemekte ve herşeyi toz pembe göstermekten kaynaklandı. O nedenle biz gerçekçi olacağız. Bizim yapacağımız ilk şey zarar vermemek. Bu kulübe zarar veremeyiz. Ama önce içimize çekilip şu yarım dönemi adam akıllı derleyip toparlayıp geçmemiz lazım." dedi.

"ŞUBAT AYINDA DÜZENLİ ÖDEMELERE GEÇİYORUZ"

"Takımınızda oynayan oyuncuların aylık ücretlerini ödemedikten sonra ne başarısı bekliyorsunuz?" diye soran Başkan Usta, "Bu insanlarla bir kontrat yapılmış. Ben hiç bir futbolcuyu hatalı görüyorum. Biz onları bu duruma soktuk. Onlara sesleniyorum; her biriniz bizim için değerlisiniz. Onlarla bu yolculuğu yapacağız. Siz oynayan oyuncunuzun parasını zamanında vermiyorsanız ne taraftar, ne camia, ne kulüp, ne yönetim olarak "neden bu durumdayız" diye konuşamazsınız." ifadelerini kullandı.

Başkan Usta, futbolculara bir söz verdiğini de ifade ettiği açıklamasında, "Şubat ayından itibaren düzenli ödemelere geçiyoruz. Biz önce oyuncularımızın parasını zamanında vermeyi ilke haline getirmeliyiz. Her taraftan tedaviyi doğru yaparak gidilen bir yolculuktur bu. Ben bütün camiadan şunu rica ediyorum; benim anlattıklarım herkesi üzmüş olabilir, acı yüzü görmüş olabiliriz ama kimse merak etmesin bu acılı dönemleri aşacağız. Bunun altından da kalkacağız ve o muhteşem Trabzonspor'u hep berabere göreceğiz, kimsenin endişesi olmasın. Gerçeklerle yüzleşmezsek nereye varacağımızı da göremeyiz diye bunları anlattım." diye konuştu.

"MÜMKÜNSE TRANSFER YOK"

Ara transferde mümkünse yeni oyuncu almayacaklarını da söyleyen Başkan Usta, "Mümkünse transfer yok. Belki sol bekte takas yöntemiyle, ücret ödemeden bir değiş tokuş yapabiliriz. O da olmak zorunda değil." diyerek sözlerini şöyle tamamladı:

"Transferde düşündüğümüz ikin mevki de santrafor bölgesi. Bildiğimiz bazı isimler var gündemde. Ara dönemde oyuncu almak zordur. Kimse oyuncusunu vermek istemiz. Hele golcü arıyorsanız herkes arıyor. Bizimle adı geçen Muhammet (Gaziantepsporlu Muhammet Demir) ile görüşmeler var. O konuda da kesin sonuca varılmış değil. Teknik heyetle konuşuyoruz, bugün yine konuşacağız. Belki olabilir, hiç de olmayabilir. Trabzonspor'un derdi keşke 2 oyuncu olsa da alsak bitirsek."

Trabzonspor Başkanı Usta: İçinde bulunduğumuz durumun adı; çöküş dönemi

Trabzonspor Başkanı Usta: İçinde bulunduğumuz durumun adı; çöküş dönemi

Trabzonspor Başkanı Usta: İçinde bulunduğumuz durumun adı; çöküş dönemi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim