• BIST 9548.09
  • Altın 2499.47
  • Dolar 32.4922
  • Euro 34.5731
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Trabzonspor, Arena'da 3-0 yendiği Galatasaray'ı Avni Aker'de tekrar yıktı!

Trabzonspor, Arena'da 3-0 yendiği Galatasaray'ı Avni Aker'de tekrar yıktı!
Haftanın maçında bordo-mavililer Özer'le öne geçti. Cimbom Emre Çolak'la skoru eşitledi. Bitime 5 dakika kala Medjani'nin golü zirvenin rengini değiştirdi.

Haftanın maçında Trabzonspor sahasında 2-1'le devirdiği Galatasaray'ı liderlikten de etti. Maça fırtına gibi başlayan bordo-mavililer presle rakibini bunaltırken golü bulmakta da gecikmedi. 17'de Telles'in topa elle müdahale etmesinin ardından 'penaltı' bekleyen tribünler 3 dakika sonra 'gol' diye ayağa kalktı.

Hızlı gelişen Trabzonspor atağında Cardozo kötü vurdu ancak Sabri'den seken topu tamamlayan Özer bordo-mavilileri öne geçirdi: 1-0. Hamit'in 31'de sakatlanıp Emre Çolak'ın oyuna girmesi Galatasaray'ın hücum gücünü artırdı.

Golden sonra rakibinin presi karşısında uzun süre ceza sahasına gelmekte bile zorlanan Galatasaray 42'nci dakikada gole çok yaklaştı.

Emre Çolak'ın direkten dönen şutunu kafayla tamamlayan Burak bomboş pozisyonda topu ağlar yerine direğe nişanladı.

Son sözü Medjani söyledi

İkinci yarıya Yasin-Olcan değişikliğiyle daha atak başlayan G.Saray rakip kaleye dalga dalga yüklenirken Hakan Arıkan kalesinde devleşti. Selçuk'un ceza sahası dışından çektiği sert şutu son anda kornere tokatlayan tecrübeli kaleci, Olcan ve Emre'nin şutlarında da mükemmel kurtarışlar yaparak gole izin vermedi.

Golün sinyallerini veren sarı-kırmızılılar 66'da muradına erdi. Sneijder'in pasıyla buluşan Emre harika bir vuruşlara topu filelere gönderdi: 1-1. Muslera 79'da Deniz'in boş pozisyondaki şutunu Muslera rahat kurtardı.

Son dakikalarda her iki takım da savunma emniyetini ikinci plana atınca karşılaşma tenis maçına döndü. Bordo-mavililer 85'te bir daha öne geçti. Erkan'ın ortaladığı topu iyi takip eden Medjani kariyerinin en kolay gollerinden birine imza attı: 2-1. Maçın uzatma bölümünde saha içinde yaşanan kavgaya kulübeden gelip müdahale eden Özer Hurmacı kırmızı kart gördü. Karşılaşma 2-1 Trabzonspor'un galibiyetiyle sona erdi.

En çok koşan Erkan

Trabzonspor'da sahanın en çok koşanı olan Erkan Zengin, “Maç öyle tempoluydu ki sahanın en çok koşanı olduğumu fark etmedim bile. Çok iyi oynadık. Oldukça fazla pozisyona girdik ancak son pasları değerlendiremedik. Bir de asist yaptım. Galibiyeti taraftarlara armağan ediyorum” dedi.

Medjani'nin rekoru!

Trabzonspor'un yıldız savunmacısı Carl Medjani, 2010-11'den sonra Galatasaray'a bir sezonda 3 gol atan ilk oyuncu oldu. Aslan'a ilk maçta da 2 gol atan Cezayirli oyuncu, “Golde şanslıydım. Önemli olan takımımızın galip gelmesiydi. Ailem 1 haftadır Trabzon'da, bu golü onlara hediye ediyorum” sözlerini kullandı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim