• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

Trabzonspor: 1 - Adanaspor: 0 (İlk yarı)

Trabzonspor: 1 - Adanaspor: 0 (İlk yarı)
Trabzonspor: Onur Kıvrak, Salih Dursun, Mustafa Yumlu, Aykut Demir, Yusuf Erdoğan, Okay Yokuşlu, Aytaç Kara, Marko Marin, Erkan Zengin, Mehmet Ekici, Deniz Yılmaz

Stat: Hüseyin Avni Aker

Hakemler: Koray Gençerler, Cumhur Atay, Baran Eraslan

Trabzonspor: Onur Kıvrak, Salih Dursun, Mustafa Yumlu, Aykut Demir, Yusuf Erdoğan, Okay Yokuşlu, Aytaç Kara, Marko Marin, Erkan Zengin, Mehmet Ekici, Deniz Yılmaz

Adanaspor: Mert Akyüz, Emre Uğur Uruç, Merthan Açıl, Jose İgnacio, Canberk Dilaver, Renan Foguinho, Tevfik Altındağ, Samican Keskin, Nduka Ozokwo, Magaye Serigne, Ergin Keleş

Gol: Dk. 34 Aytaç Kara (Trabzonspor)

Sarı kartlar: Dk. 12 Okay Yokuşlu (Trabzonspor), Dk. 12 Jose İgnacio (Adanaspor)

Türkiye Kupası F Grubu'nda Trabzonspor ile 1. Lig takımlarından Adanaspor arasında Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan maçın ilk yarısı ev sahibi takımın 1 - 0 üstünlüğü ile tamamlandı.

Bu sezon Süper Lig yarışında zirve iddiasından uzaklaşan Trabzonspor, bu sezon Türkiye Kupası ile teselli bulmak istiyor. Kupaya Nazilli Belediyespor deplasmanındaki 2 - 0'lık galibiyetle başlayan bordo - mavililer, ikinci maçında ise sahasında Gaziantepspor'u 2 - 1 mağlup etti. Karadeniz ekibi, gruptaki üçüncü maçında evinde Adanaspor'u ağırlıyor. F Grubu'nda 6 puanla lider olan Fırtına, bu maçı da kazanarak puanını 9'a çıkartıp, gruptan çıkma adına büyük bir adım atmak istiyor.

1. Lig'de zirve mücadelesi veren Adanaspor ise grupta 4 puanla ikinci sırada bulunuyor. Gruptaki ilk maçında deplasmanda Süper Lig ekibi Gaziantepspor ile 1 - 1 berabere kalan misafir takım, ikinci maçta ise evinde 2. Lig ekiplerinde Nazilli Belediyespor'u 2 - 1 mağlup etmişti.

Trabzonspor'da ülkesinde tedavisi devam eden Oscar Cardozo ile izinsiz olarak devre arası kampına katılmayan Douglas Franko kadroda yer almıyor. Bordo mavililerde sezon başında transfer edilen, fakat sezonun ilk yarısındaki performansı ile hayal kırıklığına neden olan golcü futbolcu Dame N'Doye ise Premier Lig ekiplerinden Sunderland'a kiralandığı için kadroda bulunmuyor. Teknik Direktör Sadi Tekelioğlu, Stephane M'bia, Luis Cavanda, Özer Hurmacı, Alper Uludağ, kaleci Esteban Alvarado'yu 18 kişilik kadroya almadı. Deneyimle hoca, Cardozo ve N'Doye'nin yokluğunda forvette Deniz Yılmaz'a görev verdi. Yedek gol umudu olarak kulübede genç forvet Muhammet Beşir'i oturtan Tekelioğlu, as futbolcuların yerine genç isimler Yusuf Yazıcı ve Ramazan Övünç'ü 18'e aldı.

ŞENOL GÜNEŞ TRİBÜNDE

Trabzonsporlu taraftarlar maça fazla ilgi göstermedi. Avni Aker Stadı'nın tribünlerinin büyük bölümü boş kaldı. Bu arada, yarın 1461 Trabzon ile oynayacakları kupa maçı için akşam saatlerinde takımıyla Trabzon'a gelen Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş de maçı tribünden izledi. Şehrinin ve eski takımın maçı için Avni Aker'e gelen tecrübeli hoca, maç öncesi bordo-mavili kulübün başkanı Muharrem Usta ile sohbet etti.

MAÇTAN DAKİKALAR

6. dakikada gelişen Adanaspor atağından soldan yapılan ortaya penaltı noktası üzerinde Merhan Açıl kafayı vurdu, kaleci Onur sağına giden topu son arda kornere attı.

7. dakikada Mehmet Ekici'nin ceza sahası önünden şutunda kaleci Mert topu parmakların ucuyla kalenin üzerinden kornere çeldi.

8. dakikada Mehmet Ekici'nin soldan kullandığı kornerde ön direkte Mustafa Yumlu kafayı vurdu, top kaleci Mert'ten döndü.

20. dakikada Nduka'nın topuk pasıyla ceza sahası sol tarafında topla buluşan Merthan Açıl yerden sert vurdu, kaleci Onur meşin yuvarlağı direğin dibinden kornere attı.

34. dakikada Aytaç Kara'nın ceza sahası dışı sağ tarafından şutunda Merthan Açıl'a çarpan top kaleci Mert'in sağından direğin dibinden filelere gitti: 1-0.

37. dakikada gelişen Adanaspor atağından soldan ceza sahasına giren Samican sert vurdu, kaleci Onur gole izin vermedi.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve maçın ilk yarısı Trabzonspor'un 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim