• BIST 9079.97
  • Altın 2321.89
  • Dolar 32.3537
  • Euro 34.8639
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Trabzonsor'un yeni başkanı Usta mazbatasını aldı

Trabzonsor'un yeni başkanı Usta mazbatasını aldı
Trabzonspor’un hafta sonu yapılan kongresinde 3 bin 62 oyla başkanlığa seçilen Muharrem Usta ve yönetim kurulu, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde düzenlenen törenle mazbatalarını aldı.

Kongre divan başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen, Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, eski başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, eski ve yeni yöneticilerin katıldığı tören, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'ndeki yönetim kurulu odasında gerçekleştirildi. Kongre divan başkanı Ahmet Metin Genç, “Çok medeni, adil ve şeffaf şekilde gerçekleştirdiğimiz seçimlere katkıda bulunan ve düzeyin düşmesine hiçbir şekilde sebebiyet vermeden, bu seçimin Trabzon’a yakışır şekilde gerçekleşmesini temin eden adaylarımıza teşekkür ediyorum. Muharrem Usta’ya bundan sonraki süreçte başarılar diliyorum. Şehrin tüm dinamikleriyle Başkanımızın arkasında olacağını ifade etmek istiyorum. Kulübümüzün önemli süreçlerinde görev alan, elinden geldiği kadar katkı yapan eski kulüp başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

HACIOSMANOĞLU: "ELİMİZDEN GELDİĞİ KADAR KULÜBE HİZMET ETMEYE ÇALIŞTIK"

Divan Başkanı Ahmet Metin Genç, törende ilk sözü ise eski başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'na verdi. İbrahim Hacıosmanoğlu, ellerinden geldiği kadar Trabzonspor’a hizmet etmeye çalıştıklarını belirterek, “Trabzonspor’un asıl sahibi genel kurul üyeleridir. Verdikleri karara hepimizin saygı duyması gerektiğine inanıyorum. Salonda da söyledim; ne olursa olsun genel kurulun iradesiyle seçilen başkan ve yönetimlere, görev süreleri içinde samimi Trabzonsporlu isek destek olmamız lazım. Hatalarını da basın ve medya yoluyla değil, yüz yüze söyleyecek kadar medeni olmalıyız. Trabzonspor sevdalısıyım ve yönetimdeki arkadaşlarımla hizmet etmeye çalıştık. Bundan sonra da aynı zihniyetle, varsa söyleyeceğimiz fikrimiz gerek başkana gerekse yöneticilerin yüzüne söyleyeceğimizi bilmenizi isterim. Hiçbir zaman eleştirel boyutta, onları yıpratacak, onların çalışma alanını daraltacak, zarar verecek, onların başarısız olması için mücadele edecek zihniyette değiliz. Derdimiz Trabzonspor’un başarılı olması" diye konuştu.

“BU YÖNETİMİN ARKASINDA DURALIM”

Trabzonspor’un sadece Trabzon’a ait olmadığını, kongreye bile Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından gelenler olduğunu belirten Hacıosmanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu insanlara karşı daha çok sorumluluğumuz var. Trabzonspor’un başarılı olması için hep beraber mücadele etmemiz lazım. Trabzonspor’u kim başarıya taşıyorsa alıp omuzlarımızda taşımamız lazım. Biz çok zor şartlarda çalıştık. İçeride ve dışarıda bizimle uğraşan çok insan oldu. Özellikle bunu istirham ediyorum; sayın başkan üç seneliğine seçildi. Eğer Trabzonspor’un başarısını istiyorsak bu yönetimin arkasında duralım, elimizden gelen desteği verelim. Şampiyon yapsın, iddialı olan ve bu işe talipli olan arkadaşlar da varsa daha yukarıda Avrupa şampiyonlukları var. Onu yaşatmayı hedeflesinler bu camiaya. Onun mücadelesini verelim.”

“TRABZON'UN MEDENİ BİR ŞEHİR OLDUĞUNU BİR KEZ DAHA GÖSTERDİK"

Hacıosmanoğlu, Türkiye’de Trabzonspor’un başarılarından haz duymayan belli bir kesim olduğunu da vurguladı. Bu kesimin Trabzon’da ufak olay olduğu zaman abarttıklarını belirten Hacıosmanoğlu, "Başarıyı da küçültmeyi de çok severler. Herkes bu kongrede, ‘acaba yine kavga gürültü mü çıkacak?’ diye dört gözle bekliyorlardı. Genel kurula katılan üyeler, misafirlerimiz, adaylar Türkiye’ye bir ders vermiştir. Trabzon, medeni bir şehir olduğunu bir kez daha göstermiştir. Çekişmeli bir kongre oldu. Ben de sonuna kadar bekledim. Kongrede bir ara ben de endişe ettim, acaba bir tartışma mı çıkacak diye. Kongre divan başkanımıza da teşekkür ediyorum. Orada metanetli şekilde herkesi tatmin edecek süreci iyi yönetti” ifadelerini kullandı.

“İNŞALLAH ŞAMPİYON OLURUZ VE BİZ DE COŞARIZ”

Trabzonspor taraftarı olduğunu ve artık tribüne geçeceğini dile getiren Hacıosmanoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Muharrem Bey seçildi. Bize ihtiyacı olduğu her noktada, bir asker gibi Trabzonspor için nereye gitmemiz gerekiyorsa talep olursa arzuyla gideriz. Talep olmazsa da gördüğümüz yerlerde inisiyatifimizi kullanacağımız yerlerde, yardımcı olacağımız yerlerde fikrimizi söyleyeceğiz. ‘50. yılda şampiyonluk’ sloganıyla çıktı. Allah o niyetini kabul eder. O şampiyonluğu yaşarız. Biz de onun mutluluğu ve sevinciyle coşarız. Bundan sonraki mücadelesinde üstün başarılır diliyorum. Bize yapılanların aynısı yapılmasın. Eleştirelim, yanlışları söyleyelim. Ama yüzüne söyleyelim. Kulüp burada. Kulübün kapısı herkese açık. Biz herkese açmıştık. İnanıyorum ki o da açacak. Gelip yanlışları burada söylesinler, burada düzeltilsin. Kamuoyuna malzeme vermeyelim. Yönetimlerin rahat çalışmasını sağlayalım. Bunu yaparsak yolun yarısını aşmış oluruz. Tekrar üstün başarılar diliyorum. Allah yolunu açık etsin.”

MUHARREM USTA: "TARİHİ BİR KONGRE OLDU"

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, tarihi bir kongreyi geride bıraktıklarını belirterek, “Gün boyu tam bir derbi mücadelesi gibi büyük bir heyecanla ama muhteşem bir görüntüyle, birlik beraberlik içerisinde Trabzon’dan tüm dünyaya çok iyi sinyaller verdik. Bunu çok önemsiyorum. Çünkü bizim birlik ve beraberliğe gerçekten ihtiyacımız var. Divan başkanımızı tebrik ediyorum. Bizler buradaysak bu kadar heyecan ve o muhteşem kongre varsa bunun tek nedeni var; Trabzonspor markası ve amblemi. Onu oluşturanlara ve bugüne getirenlere şükranlarımızı sunuyoruz. Bizim için camiada katkı sağlayan herkes çok önemli” dedi.

"SÜRECE İBRAHİM BEY VE CELİL BEY'İN OLAĞANÜSTÜ KATKISI OLMUŞTUR"

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, kongre sürecinde çok önemli görüntüler verdiklerini dile getirerek, "Özellikle kongre sürecinde çok iyi görüntülerin ortaya çıkmasına katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. ‘Trabzon işte bu, büyük camia işte bu’ diyebildik. İbrahim Bey’in söylediklerine baktığımızda hem bizim sorumluluğumuz daha çok artıyor hem de yarınlara ne kadar sağlıklı gidebileceğimizin işaretlerini görüyoruz. Bu sürece İbrahim Bey’in ve Celil kardeşimizin olağanüstü katkısı olmuştur. Biz aslında hep beraberiz. Ama yarış ne kadar ciddi olursa aslında yarınlara dair sorumluluklarımız da bir o kadar artıyor. Büyük kulüplerin her zaman büyük başarılara ihtiyacı var. Başarı olduğunda bölünme ve parçalanma en aza iniyor. Biz bir iddia koyduk. Ama bu iddia tüm camia ile birlikte taşıyabileceğimiz bir iddia. Bizim buradan şöyle bir vaadimiz olsun; derleyici, toparlayıcı olabilmek adına ana sorumluluk artık bizde. Biz bunu en iyi şekilde yapmaya çalışacağız. Camiamızı en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağız. Olması gereken aslında kapalı kapılar arkasında kendi içimizde sorunlarımızı konuşmak. Ümit ediyorum ki bunların hepsini başaracağız. Camia olarak ayağa kalkacağız ve çok büyük başarılara imza atacağız. Yarınlarımız, çocuklarımız, gençlerimiz, milyonlarca Trabzonsporlu için çok daha iyi olacaktır diye ümit ediyorum.”

Usta, kongreye gelen üyelere de teşekkür ederek, "Türkiye’nin her tarafından gelen, Trabzon’un tüm ilçelerinden katılan ve kulübümüz için ‘biz varız, bu kulüp büyük bir kulüptür, büyük bir camiayız’ söyleminin ortaya çıkmasına neden olan tüm kongre üyelerimize teşekkür ediyoruz. Bundan sonra artık yeni yürüyüşümüz el ele, kol kola olacaktır. Bundan sonrasının hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim