• BIST 9693.46
  • Altın 2505.209
  • Dolar 32.5793
  • Euro 34.764
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Trabzonlu şehit astsubay, ebediyete uğurlandı

Trabzonlu şehit astsubay, ebediyete uğurlandı
Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki çatışmalarda ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit düşen Astsubay Kıdemli Çavuş Ünal Bıçakçı (24),...

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki çatışmalarda ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit düşen Astsubay Kıdemli Çavuş Ünal Bıçakçı (24), ebediyete uğurlandı.

Şehit astsubay Bıçakçı'nın cenazesi, Türk Hava Kuvvetleri'ne ait özel uçakla saat 13.00'te Trabzon'a getirildi. Bıçakçı'nın cenazesi, aralarında Trabzon Valisi Abdil Celil Öz'ün de bulunduğu mülki erkan, askeri yetkililer, ailesi ve çok sayıda vatandaş tarafından karşılandı. Genç astsubayın naaşını almak için dün Diyarbakır'a giden ablası Pınar da aynı uçakla Trabzon'a geldi. Oldukça bitkin gözüken şehidin babası Sabahattin, annesi Melek ve kız kardeşi Berna, uçağın alana inmesiyle gözyaşlarına boğuldu. Askerler tarafından uçaktan alınan ve bir süre omuzlarda taşınan şehidin naaşı, daha sonra cenaze nakil aracına kondu. Cenaze aracı kalabalığın önünden geçerken feryatlar yükseldi. Bu sırada şehit astsubayın babası, annesi, kız kardeşi ve ablası selama durdu. Şehit evladını asker selamıyla karşılayan baba Sabahattin Bıçakçı, "Ünal, yaktın beni oğul" diye gözyaşı döktü. Genç askerin ablası Pınar da, "Ünal sen kalk ben yatarım" şeklinde feryat etti. Güçlükle ayakta duran aileyi, askeri görevliler ve yakınları teskin etmeye çalıştı.

Şehit Astsubay Ünal Bıçakçı'nın cenazesi daha sonra kalabalık araç konvoyu eşliğinde İnönü Mahallesi Çakır Sokak'taki babaocağına getirildi. Şehidin naaşını taşıyan aracın sokağa girmesiyle adeta gözyaşları sel oldu. Yoğun kalabalık nedeniyle yakınları dışında kimse çadıra alınmadı. Evlerinin önünde hazırlanan taziye çadırına konulan şehit için dua edildi, helallik alındı. Bu sırada genç astsubayın arkadaşı olduğu öğrenilen bir kişi baygınlık geçirdi. Vatandaşlar tarafından ambulansa taşınan gence sağlık görevlileri müdahale etti.

Şehit astsubay Ünal Bıçakçı'nın naaşı daha sonra cenaze namazı için İskenderpaşa Camii'ne götürüldü. Cenaze namazında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Vali Abdil Celil Öz, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, milletvekilleri, askeri yetkiler, mülki erkan ve vatandaşların da bulunduğu 10 binden fazla kişi katıldı. Bıçakçı, ikindi namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından Sülüklü Mezarlığı'ndaki şehitlikte gözyaşı ve dualar eşliğinde toprağa verildi.

Trabzonlu şehit astsubay, ebediyete uğurlandı

Trabzonlu şehit astsubay, ebediyete uğurlandı

Trabzonlu şehit astsubay, ebediyete uğurlandı

Trabzonlu şehit astsubay, ebediyete uğurlandı

Trabzonlu şehit astsubay, ebediyete uğurlandı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim