• BIST 9543.19
  • Altın 2488.081
  • Dolar 32.5206
  • Euro 34.8251
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

Trabzon’da turizm haftası etkinlikleri başladı

Trabzon’da turizm haftası etkinlikleri başladı
Trabzon Valiliği önünde düzenlenen tören Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başladı.

Trabzon'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında tören düzenlendi.

Trabzon Valiliği önünde düzenlenen tören Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden tören katılımcıların toplu fotoğraf çektirmesiyle son buldu.

Daha sonra Vali Yücel Yavuz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), Doğu Karadeniz Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Suat Gürkök ve beraberindekileri kabul etti.

Trabzon'un kalkınma hamlesindeki birinci önceliğinin turizm olduğunu ifade eden Vali Yücel Yavuz "Turizm ülkelerin ve şehirlerin ekonomisine yaptığı katkıyla birlikte, farklı kültürlerin birbirine aşina olmasına ve kaynaşmasına da vesile olmaktadır. Berrak denizi, serin yaylaları, gölleri, sayısız tarihi cami, manastır, konak, hamam ve kaleleri; yöresel lezzetleri, ürünleri, modern alışveriş merkezleri ve birçok coğrafi işaretli ürünüyle Trabzon, son yıllarda turizm alanında büyük fırsatlar yakalamış ve bu fırsatları değerlendirme noktasında büyük atılımlar yapmıştır. Devlet ve özel sektör eliyle kültür varlıklarımızın restore edilerek kullanılabilir hale getirilmesi ve yapılacak yatırımlarla ilimizdeki konaklama merkezlerinin nitelik ve niceliğinin artırılması büyük önem arz etmektedir. Bu sebeple Trabzon'un, turizm pastasından hak ettiği payı alması ve insanlarımızın bu sektörden doğrudan fayda sağlar hale gelmesi için Valiliğimiz, kaymakamlıklarımız, belediyelerimiz, yatırımcılarımız, sivil toplum örgütlerimiz ve esnaflarımızın el ele vererek yaptığı çalışmalar tüm hızıyla devam etmektedir. Trabzon'umuzda turizm sektörünün gelişimine katkı sağlayan herkese teşekkür ediyor, başarılı bir turizm sezonu geçirilmesi dileğiyle turizm haftasını kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Turizm haftası kapsamında yapılacak etkinliklerle ilgili bilgi veren İl Kültür Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, Trabzon'u 2018 yılında turizm noktasında en iyi konuma getirmek için paydaşlarıyla birlikte çalışacaklarını söyledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim