• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Trabzon'da turizm faaliyetleri tüm ilçelere yayılacak

Trabzon'da turizm faaliyetleri tüm ilçelere yayılacak
Trabzon'un birbirinden farklı değerleri ile öne çıkan ilçelerinde eko turizmin daha yaygın kullanılması için çalışmalar başlatıldı.

Trabzon'un birbirinden farklı değerleri ile öne çıkan ilçelerinde eko turizmin daha yaygın kullanılması için çalışmalar başlatıldı.

İlçelerin turizm potansiyelinin daha aktif kullanılması amacıyla Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) öncülüğünde konuyla ilgili yapılan işbirliği toplantısına TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Şalpazarı Refik Kurukız, Tonya Osman Beşel, Çarşıbaşı Çoşkun Yılmaz katıldı. Toplantıda, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Trabzon Destek Ofisi Kemal Akpınar, TTSO Proje Ofisi Proje Koordinatörü Zafer Ertem de çalışma hakkında ön bilgilendirmede bulundu.

TTSO Başkanı Hacısalihoğlu, Trabzon'un doğu ilçeleri ağırlıklı yapılan turizm faaliyetlerine batı ilçelerinin de dahil edilmesinin önem arz ettiğini belirtti. Hacısalihoğlu, bu bağlamda Akçaabat, Beşikdüzü, Çarşıbaşı, Düzköy, Şalpazarı, Tonya, Vakfıkebir ilçelerinin değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Trabzon merkezde yoğunlaşan turizmin ilçelere yaygınlaştırılması konusunda işbirliğinin oda ve ilçe belediye başkanları ile koordine edileceğini aktaran Hacısalihoğlu, "Bu ilçelerde tarih, kültür, doğa ve turizm açısından önemli olan ancak arka planda kalan bölgelerin tespit edilmesi, bu bölgeler ile ilgili destinasyon planının çıkarılması ve bu bölgelere gelecek turist misafirleri karşılayabilecek yetkili personelin bulundurulması konusu görüşülmüştür." dedi.

Bölgede yapılan tur programlarının büyük kentlerden planlandığını, bu programlarda bölge ilçelerinin daha az yer aldığını ifade eden Hacısalihoğlu, "İlçelerimiz çok güçlü turizm potansiyellerine sahip. Doğu Karadeniz'de turizmi ilçelerimize yaygınlaştırmalıyız. Gerçek Karadeniz kültürünü, folklorunu, tarih ve doğasını yaşatabileceğimiz tur programlarını ilçe belediyelerimiz ile ortaya koymalıyız." şeklinde konuştu.

Doğu Karadeniz'de turizmin çeşitlendirilmesi ve tüm aylara yayılması konusunda bölge halkının daha fazla inisiyatif kullanması gerektiğini anlatan Hacısalihoğlu, "İlçelerimizde bölge halkımız turizmden nasıl fayda sağlayabileceği konusunda yardıma ihtiyacı var. Bu konuda hep birlikte yol göstermeliyiz. Halkımızın turizm sektörü ile küçük işletmeler halinde bağ kurmasına ön ayak olmalıyız. Japonya'da 80 bin kişilik bir ilçenin yılda 3.5 milyon turist çektiğini görüyoruz. Bu başarıyı Trabzon'un ilçeleri de yakalayabilecek potansiyeldedir." ifadelerini kullandı.

Başkan Hacısalihoğlu, batı bölgesindeki ilçelerin belediye başkanları ile yapılan toplantıyı daha sonra da doğudaki ilçe belediye başkanlarıyla da yapılacaklarını da sözlerine ekledi.CIHAN

Trabzon'da turizm faaliyetleri tüm ilçelere yayılacak

Trabzon'da turizm faaliyetleri tüm ilçelere yayılacak

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim