• BIST 8728.76
  • Altın 2241.165
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1608
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C

Trabzon’da otellerin yatak kapasitesi 20 bini aştı

Trabzon’da otellerin yatak kapasitesi 20 bini aştı
Trabzon'da son yıllarda yıldızlı otel sayısında önemli ölçüde artış yaşanırken, kent genelindeki otellerin yatak kapasitesi 20 bini aştı.

Trabzon'da son yıllarda yıldızlı otel sayısında önemli ölçüde artış yaşanırken, kent genelindeki otellerin yatak kapasitesi 20 bini aştı. Şehir genelinde dünya sıralamasında ilk sıralarda yer alan marka otel sayılarında belirgin bir artış olurken, özellikle yabancı yatırımcıların bölgeye olan ilgisi her geçen gün artıyor.

Trabzon'da Kültür ve Turizm Bakanlığı sertifikalı otel sayısı 53'e ulaşırken, bu otellerin yatak kapasitesi 6 bin 477 olarak belirlendi. Bu otellerin 2'sinin 5 yıldızlı, 11'inin 4 yıldızlı, 26'sının 3 yıldızlı, 8'inin 2 yıldızlı, 3'ünün 1 yıldızlı, 1'inin yaylakent, 1'inin özel belgeli, 1'inin de apart olduğu kaydedildi.

Turizm yatırım belgeli tesis sayısının ise 27 olduğu, bu tesislerin yatak kapasitesinin 3 bin 600 olduğu bildirildi.

Belediye belgeli tesis adedi ise 164 olarak belirlendi. Bu tesislerin yatak kapasitesi ise 5 bin 750. Trabzon'un en önemli turizm merkezi olan Uzungöl'deki 112 tesisin yatak kapasitesi ise 5 bin 500'e ulaştı.

Trabzon genelindeki otel ve pansiyonların yatak kapasiteleri 10 yıl öncesine göre 2-3 katına çıkarak 20 bini aşarken, özellikle dünyaca ünlü otel zincirleri bölgeye yatırım yapmaya başladı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Doğu Karadeniz Yürütme Kurulu Başkanı Suat Gürkök, bölgede son yıllarda yaşanan yoğun turist potansiyeline bağlı olarak otellerin arttığına dikkat çekerek hedeflerinin Uzakdoğu pazarlarını Trabzon'a çekmek olduğunu söyledi.

Turist yoğunluğunun beraberinde otel yatırımını arttırdığını kaydeden Gürkök, "Bölgemize özellikle Körfez ülkelerinden gelen Arap turistler, İran'dan gelenlerin yanı sıra iç turizmdeki gelişmeler beraberinde otel sayısını artırdı. Bu artışla birlikte artık şehrimize marka oteller yapılmaya başlandı, hatta devamı da geleceğe benziyor. 10 yıl öncesine kadar yatak kapasitesi bakımından sıkıntılarımızın olduğunu her zaman dile getirmiştik ancak bugün gelinen noktada bunun böyle olmadığını söyleyebiliriz. Peş peşe otellerin açılmasıyla birlikte fazlalık bile olabilir. Biz de seyahat acentesi olarak ona göre önlemlerimizi alacağız. Otellerin boş kalmaması için çalışmalar yapıyoruz. Artık daha fazla pazar arayacağız. Sadece Arap pazarı değil, İran, Çin, Japonya pazarını bölgemize çekmemiz lazım. Hedef pazarları daha fazla geliştirirsek sıkıntı olacağını tahmin etmiyorum" dedi.

"Uzungöl'de yatak kapasitesi yetersiz"

En fazla turist çeken yerlerin başında gelen Uzungöl'de yatak kapasitesinin yetersiz olduğuna işaret eden Gürkök, "Uzungöl, yatak kapasitesi bakımından pek yeterli değil. Bunu artırmak lazım. Artırınca bu defa "bu tesisler kışın ne yapacak? nasıl işleyecek?" diye düşünebiliriz. Dolayısıyla dört mevsim turizmi canlı tutmamız için çare bulmamız lazım. Kışın burada çeşitli etkinlikler sosyal faaliyetler artırılırsa daha canlı olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Trabzon’da otellerin yatak kapasitesi 20 bini aştı

Trabzon’da otellerin yatak kapasitesi 20 bini aştı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim