• BIST 9524.59
  • Altın 2493.556
  • Dolar 32.539
  • Euro 34.707
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Trabzon’da Müzecilik

Trabzon’da Müzecilik
Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin önemli kültür ve sosyal projelerinden biri olan Kent Müzesi inşaatı büyük oranda tamamlandı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin önemli kültür ve sosyal projelerinden biri olan Kent Müzesi inşaatı büyük oranda tamamlandı. Dış inşaatı önemli ölçüde tamamlanan müzede iç dizayn çalışmalarına devam ediliyor.

Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, eski Merkez Bankası binasının Oltan Vakfı'nın maddi katkılarıyla müzeye dönüştürülmekte olduğunu ifade ederken Kent Müzesi ile tarih, uygarlık ve kültür kenti olan Trabzon'un ayrı bir yaşam alanı kazanacağını söyledi.

Trabzon'a 24 saat yaşayan bir müze kazandırmakta olduklarını ifade eden Başkan Gümrükçüoğlu, "Kent Müzesi Trabzon'umuzun sosyal yaşamı ve kültürümüzün yaşatılmasına çok ciddi katkılarda bulunacak. Şehrimizin dünya çapında tanınırlılığını arttıracak. Müzemizin inşaat çalışmaları çok büyük oranda tamamlandı. İç dizayn çalışmalarına devam ediliyor. Bin 500 metrekarelik kapalı alan inşaatı eski Merkez Bankası binasının dış görüşüne sadık kalınarak gerçekleştirildi. 4,5 milyon TL harcayarak bu önemli kültür yuvasını şehrimize kazandırmakta olan Oltan Vakfımıza kentim ve hemşehrilerim adına şükranlarımı sunuyorum. Bodrum, zemin ve birinci kat olmak üzere 3 kattan oluşan Kent Müzesi'nde Trabzon'un şehir tarihiyle ilgili görsellerin yanı sıra coğrafi işaretler ve tarihi eserler yer alacak" dedi.

ÖZEL İPEKYOLU MÜZESİ İLGİ GÖRÜYOR

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Özel İpekyolu Müzesi'nin kuruluşu Karadeniz'de yeni müzelerin de planlanmasına yol açtığı belirtildi.

Müzenin kurucusu TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, müzeciliğin Karadeniz'de turizm ile birlikte hareket ederek bölge ekonomisine gelir kazandırmasını hedeflediklerini söyledi. Trabzon Müzeler Müdür Vekili Fatma Kartal, beraberinde Arkeoloğ Levent Alnıak ve Sanat tarihçisi Ali Fatih Akçay ile birlikte TTSO'yu ziyaret etti. Özel İpekyolu Müzesi'nin çok başarılı olduğunu ifade eden Müzeler Müdür Vekili Kartal, yeni müzelerin de Trabzon'a kazandırılması çalışmalarından memnunluk duyduklarını söyledi.

Başkan M.Suat Hacısalihoğlu Özel İpekyolu Müzesi'nin Trabzon'a ziyarette bulunan yerli ve yabancı heyetler tarafından ilgiyle izlendiğini hatırlattı. Müzedeki eserlerin bölgeye gelen yerli ve yabancı ziyaretçiler tarafından ücretsiz gezilebildiğini dile getiren Hacısalihoğlu, hedeflerinin Trabzon'un bir müzeler şehri haline gelmesi olduğunu ifade ederek bu yöndeki çalışmalara devam ettiklerini söyledi.

Trabzon'da müze kültürünün önemli bir gelişme kaydettiğini vurgulayan Hacısalihoğlu, Trabzon Valiliği'nin Edebiyat Müzesi, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Ortahisar Belediyesi'nin müze çalışmalarının da yakın zamanda tamamlanması ile daha da gelişeceğini kaydetti. Hacısalihoğlu müzeciliğin geçmişe, değerlere, kültüre ve tarihe sahip çıkarak gelecek kuşaklara aktarmada büyük rol oynadığını ifade ederek, "Müzelerin bulunduğu şehirlere sosyal ve kültürel katkılarının yanı sıra ekonomik kazanç da sağladığını görüyoruz. Müzeler ile Trabzon'un ayrı bir cazibe merkezi olmasını arzuluyoruz. Bölgeye daha fazla turist çekilmesini bekliyoruz" diye konuştu.

Trabzon’da Müzecilik

Trabzon’da Müzecilik

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim