• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 20 °C

Trabzon'da Kültür Sanat

Trabzon'da Kültür Sanat
Konya DT, "39 Basamak" adlı oyunu Trabzon'da sahneleyecek.

Konya Devlet Tiyatrosu (DT), "39 Basamak" adlı oyunu Trabzon'da sahneleyecek.

John Buchan ve Alfred Hitchcock'un yazdığı, Patrick Barlow'un oyunlaştırdığı ve Mehmet Ergen'in Türkçeye çevirdiği oyunun yönetmenliğini Nafiz Sami Gürcüali yapıyor.

Yiğit Gümüşada, Ebru Erbaş, Ferdi Dalkılıç, Yaşar Özboz ve Ahmet Çökmez'in rol aldığı oyunun dekoru Emre Satı, kostüm tasarımı Fatma Görgü Sarıkurt, ışık tasarımı Osman Uzgören ve koreografisi ise Banu Demir'e ait.

Oyun, 1935 Ağustos ayında Richard Hannay adlı kahramanın can sıkıntısını gidermek için tiyatroya gitmeye karar vermesiyle başlıyor. Tiyatroda gizemli güzel Annabella ile tanışan Richard, kadının gizli ajan olduğunu ve çok gizli görev için İskoçya'ya ulaşması gerektiğini öğrenir ancak kadının peşinde olan iki adam buna izin vermez. Böylelikle Richard, istemeden de olsa kendisini "39 Basamak" isimli gizli görevin içinde bulur ve kovalamaca başlar.

Oyun, 6 ve 7 Şubat'ta 20.00'de, 8 Şubat Cumartesi ise 15.00 ve 20.00'de, Trabzon Devlet Tiyatrosu Haluk Ongan Sahnesinde tiyatroseverlerin beğenisine sunulacak.

Oyun Atölyesi tarafından hazırlanan "Nehir" adlı tiyatro oyunu Trabzon'da sahnelenecek.

Jez Butterworth'ün yazdığı, Hira Tekindor'un Türkçeye çevirdiği oyunu Haluk Bilginer yönetiyor. Gamze Kuş'un sahne tasarımını yaptığı oyunun müzikleriTolga Çebi'ye, ışık tasarımı ise Yüksel Aymaz'a ait.

"Aşkın peşinden giderken aşkı ezbere yaşamaya yönelen adamın hayatına giren kadınları ve yaşadıklarını" anlatan oyunda, Haluk BilginerAyça Bingöl veCanan Ergüder rol alıyor.

Oyun, 7 Şubat Cuma saat 20.00'de Karadeniz Teknik Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde tiyatroseverlerin beğenisine sunulacak.

"7 Renk" adlı resim sergisi Trabzon Güzel Sanatlar Galerisinde yer alıyor.

İrfan Bilgin, Mümin Candaş, Necati Ferahoğlu, Nurgül Ferahoğlu, Sebahattin Kılıç, Sezgin Erkol ve Şükran Üst'ün çalışmalarının yer aldığı sergi, 8 Şubat'a kadar sanatseverler tarafından gezilebilecek.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim