• BIST 9524.59
  • Altın 2496.239
  • Dolar 32.596
  • Euro 34.7285
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C

Trabzon’da 100 Dar Gelirli Kadın İş Yeri Açarak Vergi Mükellefi Oldu

Trabzon’da 100 Dar Gelirli Kadın İş Yeri Açarak Vergi Mükellefi Oldu
Trabzon'da, dar gelirli kadınların kendi kendilerine gelir getirici faaliyetlerde bulunmasına imkân sağlamak amacıyla 2010 yılında uygulanmaya başlanan...

Trabzon'da, dar gelirli kadınların kendi kendilerine gelir getirici faaliyetlerde bulunmasına imkân sağlamak amacıyla 2010 yılında uygulanmaya başlanan mikro kredi projesi kapsamında bugüne dek 3 bin 695 kadına, 3 milyon 950 bin TL ödeme yapıldı. 100 dar gelirli kadın, aile ekonomisine katkı sağlamak amacıyla çıktıkları bu yolda işyeri açarak vergi mükellefi oldu.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Trabzon Valiliği ve İsrafı Önleme Vakfı tarafından sürdürülen Mikrokredi uygulamasından yararlanan dar gelirli kadınlar aldıkları kredilerle aile ekonomilerine katkı sağlayan faaliyetlerde bulunurken aralarında işyeri açıp vergi mükellefi olanlarda bulunuyor. Ayrıca proje kapsamında girişimci kadınlar ayda 25 kuruşa sigortalanıyor. Projeye Uluslararası Büyükkaya Sigorta Brokerliği ve Güneş Sigorta da katkı sağlıyor.Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, mikro kredi uygulamasının balık vermek yerine balık tutmayı öğretmek prensibine dayandığını ifade ederken, "1 Nisan 2010'da başladığımız bu uygulama sayesinde binlerce dar gelirli kadınımız aile ekonomisine katkı sağlayan faaliyetlerde bulunuyor. Bu uygulamayı büyük bir titizlikle sürdürmeye devam ediyoruz. Bugüne dek 3 bin 695 kişiye yaklaşık 4 milyon TL ödeme yapıldı. Bu uygulama sayesinde Trabzon'umuzda 100 dar gelirli kadın, aile ekonomisine katkı sağlamak amacıyla çıktıkları bu yolda iş yeri açarak vergi mükellefi oldu. Bu kadınlarımız artık yanlarında işçi çalıştırıyor, sadece aile ekonomisine değil ülke ekonomisine katkı sağlıyor. Bizim için bundan daha büyük bir mutluluk olamaz" dedi.

Trabzon’da 100 Dar Gelirli Kadın İş Yeri Açarak Vergi Mükellefi Oldu

Trabzon’da 100 Dar Gelirli Kadın İş Yeri Açarak Vergi Mükellefi Oldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim