• BIST 9079.97
  • Altın 2323.82
  • Dolar 32.3831
  • Euro 34.8459
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Trabzon’a Golf Sahası Müjdesi

Trabzon’a Golf Sahası Müjdesi
Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu ve Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu'nun katılımlarıyla Trabzon'un Yomra İlçesinde golf seçmeleri...

Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu ve Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu'nun katılımlarıyla Trabzon'un Yomra İlçesinde golf seçmeleri yapıldı. Seçmelerde Ağaoğlu ve Sağıroğlu, Trabzon'un Yomra İlçesine 18 çukurlu golf sahası yapılacağının müjdesini birlikte verdiler.

Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu'nun katılımıyla Karadeniz Bölgesi'nde ilk kez gol seçmeleri yapıldı. Çok sayıda sporcunun katıldığı seçmelere Trabzon'un Yomra İlçesi ev sahipliği yaptı. Sabah saatlerinde başlayan seçmelerde, 3 antrenörün yanı sıra Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu da sporcularla yakından ilgilenerek yetenekleri keşfetmeye çalıştılar.

SAĞIROĞLU: "GOLF SAHASI İLE İLGİLİ OLARAK YÜZDE 80 PROSEDÜRÜ AŞTIK"

Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, golf sporunun dünyada ve Türkiye'de önemli olduğunu ama Karadeniz bölgesinde hiç olmadığını belirterek, "Bir gün basında değerli dostum sayın Ahmet Ağaoğlu'nun Samsun'da saha araştırması yaptığını öğrendim. Biz de kendisine ulaşmak suretiyle bunu ilimizde özellikle de ilçemizde yapmak istediğimizi ilettik. Kendisi bizi kırmadı ve ilçemize geldi. Yomra'da bir golf sahası ile ilgili olarak çalışmalarımız devam ediyor. Şu anda yüzde 80 prosedürü aştık. Gelecek hafta Ankara'da olacağız ve bakanlıkla yaptığımız görüşmeler neticesinde deniz dolgusu için olur yazısını alacağız. Golf sporunu ilçemizde yaygın hale getireceğiz. İlçemiz son yıllarda Arap bölgesinden gelen turistleri almakta. Bu turizm hareketliliğini baş aktörü Yomra İlçemizdir. Golf sporuna da Arap iş adamları ve vatandaşlarımız çok ilgi ve alakayla baktığı için başarılı olacağımız düşüncesindeyiz" dedi.

AĞAOĞLU: "18 ÇUKURLU GOLF SAHASI İÇİN YOĞUN BİR ÇABA İÇERİSİNDEYİZ"

Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Golf Federasyonu'nda 15 senesini doldurduğunu belirterek, "Trabzon'da bir faaliyetimiz yoktu. Benim adıma bir ayıptı bu aslında, fakat bölgenin coğrafi yapısı itibariyle bu işin ancak yaylalarda yapılabileceği yönünde bir düşünce vardı. Samsun Belediye Başkanımızın denizi doldurarak yaptığı 9 çukurlu golf sahası bütün bölgeye bir ilham verdi. Müsabaka ve organizasyon bazında Avrupa'da ve dünyada sayılı ülkeler arasına girdiysek de kolay bir hadise değil. Sağ olsun Yomra Belediye Başkanımız buna sahip çıktı. Antrenman sahasını bize tahsis etti. Aynı zamanda deniz kenarında 18 çukurlu bir golf sahasına dönüştürmek içinde çok yoğun bir çaba içerisinde, bir kaç defada kendisiyle Ankara'ya gittik" ifadelerini kullandı.

"GOLFDE BÖLGENİN BAŞARALI OLACAĞINA İNANIYORUM"

Ağaoğlu, Trabzon insanının spora oldukça yatkın olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Tabii ki ön plana çıkan futbol ama nüfusun yüzde 70'i sporla uğraşan bir kent. Kulüp bazında baktığınız zaman 7 profesyonel kulübün olduğu 100'ün üzerinde amatör kulübün olduğu bu ölçekte ikinci bir il yok Türkiye'de. Golfde bu bölgenin ben başaralı olacağına inanıyorum. Buraya yapılacak olan golf sahası sadece sportif golfe değil, bölgenin turizmine çok büyük katkıda bulunacak. Türkiye'de Avrupa ülkelerinden 132 bin kişi golf oynamak için Türkiye'ye geliyor. İspanya senede 6 milyar Euro gol turizminden para kazanıyor. Türkiye neden kazanmasın? 2-3 yıl içinde Trabzon'un golfde çok iyi bir ivme kazanacağına inanıyorum. Bu bölge buna çok yatkın, bölgeler vardır müzik yetenekleriyle ön plana çıkar, bölgeler vardır çok zeki iş adamları yetiştirirler, Trabzon'da spor coğrafyasıdır."

"HAYALLERİMİN ÖTESİNDE"

Golf çok geniş bir arazide yapılan bir spor olduğunu belirten Ağaoğlu, "Çok küçük alanlarda yapılan bir spor değil, 850 dönüm bir düz arazi gerekiyor. Ben o kadarını düşünmemiştim açıkçası, benim hayallerim içerisinde Trabzon'da veya Samsun'da dolgu alanı üzerine golf sahası yapılacak diye bir şey yoktu. Hayallerimin de ötesindeydi. Samsun bunun fitilini ateşledi. Arkadan da 18 çukurla Trabzon geliyor. Bölge insanın golfu çok seveceğine inanıyorum"

"TRABZONSPOR KONUSUNDA BENİM AĞZIM SULU DOLU"

Türkiye Golf Federasyonu Başkanı olan aynı zamanda bir dönem Trabzonspor'da başkan yardımcılığı görevi de yapan Ahmet Ağaoğlu, Trabzonspor'un son yaşadığı hakem faciasının ardından yaşananlarla ilgili yöneltilen soruya ise, "Bu konuda benim ağzım sulu dolu ben konuşamam. Konuşmam da doğru olmaz neticesinde bir federasyon başkanıyım. Farklı bir disiplinin federasyon başkanıyım. Bir şey söylemem doğru olmaz. Zaten söylenmesi gerekenleri hemen hemen herkes söyledi. Bizim de yapacağımız, siyah tişörtlerimizi giyip maça gitmek olacak. En fazla yapabileceğimiz o" ifadelerini kullandı.

Trabzon’a Golf Sahası Müjdesi

Trabzon’a Golf Sahası Müjdesi

Trabzon’a Golf Sahası Müjdesi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim