• BIST 9008.98
  • Altın 2281.851
  • Dolar 32.3198
  • Euro 35.0518
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

’Tour Of Mersin’ sona erdi

’Tour Of Mersin’ sona erdi
Mersin'de bu yıl 4.'sü gerçekleştirilen "Tour Of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu" dördüncü gün yarışlarıyla sona erdi.

Mersin'de bu yıl 4.'sü gerçekleştirilen "Tour Of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu" dördüncü gün yarışlarıyla sona erdi. "4. Tour Of Mersin'in genel klasman birincisi Belarus'un Minsk Cycling Club takımından Eduard Vorganov oldu.

Mersin Valiliği himayesinde, Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Bisiklet Federasyonu işbirliği ile bu yıl 4.'sü düzenlenen "Tour Of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu', 4. etap yarışlarının ardından tamamlandı. 4. günde toplam 129 kilometre pedal çeviren yarışmacılar, dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele ettiler.

Mersin Cumhuriyet Meydanı'nda Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın bayrağı kaldırması ile start alan yarış, İsmet İnönü Bulvarı, Emirler, Çavak Yolu, İnsu Yaylası boyunca devam etti. Daha sonra Mersin Stadyumu'ndan Erdemli Otoyoluna, oradan Çeşmeli'ye ve tekrar otobana çıkan yarışmacılar, Nevin Kodallı Caddesi, Göçmen Kavşağı ve Adnan Menderes Bulvarı'nda 8 tur attıktan sonra Göçmen Kavşağı ve Mersin İdmanyurdu Meydanı'nı geçerek Özgecan Aslan Barış Meydanı'nda yarışı tamamladı.

Ödüller sahiplerini buldu

Yarışın dördüncü ve son etabında Belarus'un Minsk Cycling Club takımından Yuheni Karalıok 3 saat 7 dakika 57 saniye salise ile birinci, Türkiye'den Torku Şekerspor takımından Onur Balkan 3 saat 7 dakika 57 saniye 537 salise ile ikinci, Bulgaristan'ın Trevigiani Phonix-Hemus 1896 takımından German Nıcolas Tıvanı Perez ise 3 saat 7 dakika 57 saniye 641 saliselik derece ile üçüncü oldu. İlk üçe giren sporculara ödüllerini Mersin Vali Vekili Süleyman Deniz verdi.

Genel klasmanda birinci olan ve aynı zamanda en iyi yokuşçu ödüllerinin de sahibi olan Belarus'un Minsk Cycling Club takımından Eduard Vorganov sarı ve turuncu mayonun sahibi oldu. En iyi sprinter dalında ise Bulgaristan'ın Trevigiani Phonix- Hemus 1896 takımından German Nıcolas Tıvanı Perez birinci olarak turkuaz mayonun sahibi olurken Palm City kapısı birincisi, Akdeniz Belediyesi Kapısı birincisi ve Selçuk Cancan kapısı birincisi Türkiye'nin Torku Şekerspor takımından Crıstlan Raıleanu birinci oldu.

Ödül töreninde 4 günün sonunda mücadele eden ve dereceye giren takımlar da ödüllerini aldılar. Bulgaristan'ın Trevigiani Phonix-Hemus 1896 Takımı birinci, Türkiye'den Torku Şekerspor Takımı ikinci olurken Belarus'un Minsk Cycling Club

takımı ise üçüncü oldu. Takımlar ödüllerini Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz elinden aldı.

Sporculara ödüllerini takdim eden Mersin Büyükşehri Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, yapılan organizasyonlarda en büyük hedeflerinin gençlere sporu sevdirmek olduğunu ifade ederek, "Amacımız sporun her dalında olduğu gibi bisiklet sporunu da gençlerimize sevdirmek. Beklentimiz aynı bu sporcu gençlerimiz gibi Mersin'den de hem Türkiye hem dünya çapında bisikletçilerin yetişmesi. Bu organizasyonda gerçekten dağıyla, taşıyla hemen yerini dolaştık. Bu tür organizasyonların Mersinimizin tanıtımda da çok büyük etkisinin olacağını düşünüyorum. Kazasız belasız bir şekilde bu organizasyonun tamamlanması bizim en büyük kazancımız" dedi.

Ödül töreninin ardından Capoeira ve zumba gösterileri sahnelenirken, Zafer İşleyen konseri de Özgecan Aslan Meydanı'nı dolduran izleyicilerden büyük alkış topladı.

Mersin'in 13 ilçesinin de parkurlarda yer aldı turda 9 ülkeden 15 takım ve yaklaşık 105 sporcu Mersin'i pedalladı. Toplam 568 kilometre süren Tour Of Mersin boyunca Tarsus'tan Anamur'a tüm Mersinliler bu coşkuya ortak oldu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim