• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Tosya Tiyatro Kulübü İlk Provasını Yaptı

Tosya Tiyatro Kulübü İlk Provasını Yaptı
Kastamonu'nun Tosya ilçesinde Gençlerin sosyal becerilerini geliştirmek, sosyal aktivite sağlamak ve oyunculuk eğitimi vermek amacıyla kurulan Tosya Tiyatro...

Kastamonu'nun Tosya ilçesinde Gençlerin sosyal becerilerini geliştirmek, sosyal aktivite sağlamak ve oyunculuk eğitimi vermek amacıyla kurulan Tosya Tiyatro Kulübü ilk provasını yaptı.

Tosya Halk Eğitim Merkezi, Tosya Halk Kütüphanesi işbirliğinde açtığı tiyatro kursunda kursiyerlere oyunculuk eğitimi veren Tosya Tiyatro Kulübü kısa bir zaman içinde çok iddialı oyun sahnelemeyi amaçlıyor.

Proje kapsamında hazırlanan oyun için prova çalışmalarına başlandı. Kursta teorik eğitim alan gençler öğrendiklerini tatbik etmek amacıyla oyun hazırlıyor. Oyun için yoğun tempo çalışan gençler oyunun sahneleneceği günü sabırsızlıkla bekliyor. Böyle bir oyunun ilk defa Tosya'da ve tiyatroya yeni başlayanlar tarafından sahnelenmesinin sevindirici olduğunu belirten Tiyatro Hocası Mehmet Bakar; "Tosya'da kültürel faaliyetler yapmak amacıyla kurulan bir derneğin olması çok önemli gelişme. Dernek kursu açmasının ardından hazırladığı projelerle gençlere oyunculuk imkanı sunuyor. Dernek tarafından hazırlanan çok önemli bir projeyi uygulamaya koymak için çalışıyoruz.

Tosya'da bu projenin uygulanması çok sevindirici. Gençlerimiz yoğun tempo çalışıyor. Kursta öğretilenler oyunda uygulanıyor. Kısa süre içinde sahnelemeyi düşündüğümüz oyun için ilk provamızı yaptık. Gençlerimiz de oyununun sahneleneceği günü sabırsızlıkla bekliyor. İlk provamız oldukça iyiydi. Başarılı geçen ilk provamızın ardından gençlerimiz çalışma temposunu yoğunlaştırdı. İnşallah kısa süre sonra bu oyunu sahneleyerek bir ilke imza atacağız. Özverilerinden dolayı gençlerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Böyle bir projede yer almanın mutluluk verici olduğunu belirten oyuncular ise; "Kursa gelirken sadece eğitim alacağız düşüncesiyle gelmiştik. Kurs devam ederken dernek yöneticilerinden proje hakkında teklif geldi. Oyunu çıkarıp çıkaramayacağımız soruldu. Bizde ekip olarak varız dedik. Çok iddialı bir proje. Kursta aldığımız tiyatro eğitimini bu projede tatbik ediyoruz. Bugün ilk provamızı yaptık, ilk deneyimimiz başarılı geçti, çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Şimdi bu oyunumuzu sahneleyeceğimiz günü sabırsızlıkla bekliyoruz" diye konuştu.

Provanın başarıyla tamamlanmasının ardından oyuncular ilk denemelerini pasta keserek kutladı, müzik eşliğinde gönüllerince eğlendi.

Tosya Tiyatro Kulübü İlk Provasını Yaptı

Tosya Tiyatro Kulübü İlk Provasını Yaptı

Tosya Tiyatro Kulübü İlk Provasını Yaptı

Tosya Tiyatro Kulübü İlk Provasını Yaptı

Tosya Tiyatro Kulübü İlk Provasını Yaptı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim