• BIST 9677.86
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C
  • İzmir 27 °C

Torunları İlahi Okudu, Dedeleri ve Nineleri Koştu

Torunları İlahi Okudu, Dedeleri ve Nineleri Koştu
Şanlıurfa'nın Haliliye Belediyesi tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliği ilginç görüntülere sahne oldu.

Şanlıurfa'da, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında öğrenciler ilahi okudu. 'Dedeler, nineler ve minikler Resul Allah için koşuyor' yarışması düzenlendi.

Haliliye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından merkeze 15 kilometre uzaklıktaki Konuklu Mahallesi'nde Kutlu Doğum Haftası etkinliği gerçekleştirildi. Renkli görüntülerin yaşandığı etkinlikte Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, öğrencilerin oluşturduğu Konuklu İlahi Korosu sahne alarak, ilahiler okudu. Konuklu İmamı İsa Akkuzu da kaside okuduktan sonra Hazreti Ömer'in Müslüman oluşu ve Resul Allah'ın gelişi isimli tiyatro gösterileri sahne aldı. Zeynep Güneş isimli öğrenci 'Nur Yüzlüm' adlı mektubu okurken, izleyenler göz yaşlarına hakim olamadı. Düzenlenen programda Veda Hutbesi Türkçe, Arapça, Zazaca ve İngilizce okundu.

DEDELER NİNELER KOŞTU

Düzenlenen etkinlikte daha sonra 'Dedeler- nineler ve minikler Resul Allah için koşuyor' adlı yarışma düzenlendi. 20 metrelik parkurda gerçekleştirilen koşuda yaşları 50 ile 80 arasında değişen 4'ü kadın 9 kişinin şalvar, poşu ve abalarıyla koşuda kıyasıya mücadele vermesi davetliler tarafından ayakta alkışlandı. Allah için bastonla koşan ve yarışmada sonuncu olan 80 yaşındaki Abdullah Saçak, yaşına hürmeten birinci sayıldı. Koşuyu 65 yaşındaki Şekha Demiralp ikinci, 72 yaşındaki Hamit Çiftçi ise üçüncü tamamladı. Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, koşuya katılanlara seccade, takke, tespih ve yöresel poşu hediye etti.

"ORTADOĞU ÜLKELERİNDE, İSLAM ÜLKELERİNDE BİR ATEŞ VAR"

Haliliye Belediye Başkan Fevzi Demirkol, Ortadoğu ve İslam ülkelerinde bir ateş olduğunu vurgulayarak, "Gençlerimizle ilgili çok umudum var. Gençler bizim istikbalimiz. Yanı başımızda Suriye'de, Irak'ta çeşitli Ortadoğu ülkelerinde İslam ülkelerinde bir ateş var. Yine başımızdaki vilayetlerde bir şekilde devletimizi sonlandırmak isteyen, vatanımızı bölmek isteyen bir takım hareketler var. Biz Konuklu'dan gür sesin çıkmasını istiyoruz. İlk önce Konuklu, devletin, milletin, dinimizin, devletimizin hizmetinde olacak" diye konuştu.

Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin son bölümünde ise Konuklu Mahallesi sakinlerine yöresel etli ekmek olan tirit ziyafeti çekildi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim