• BIST 8718.11
  • Altın 2241.459
  • Dolar 32.3269
  • Euro 35.1612
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

Torunlar kahraman dedelerini yazdı

Torunlar kahraman dedelerini yazdı
Küçükçekmece'de bulunan Dr. Hulusi Behçet Ortaokulu 7'nci sınıf öğrencileri Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümünde "Tarihe Tutunanlar-Çanakkale 1915"...

Küçükçekmece'de bulunan Dr. Hulusi Behçet Ortaokulu 7'nci sınıf öğrencileri Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümünde "Tarihe Tutunanlar-Çanakkale 1915" isimli kitaplarını okuyucuyla buluşturdu.

Küçükçekmece'de eğitim veren Dr. Hulusi Behçet Ortaokulu'nun Türkiye'de bir ilk olan Uçan Kalemler Atölyesi'nin Çocuk Yazarlar Projesi meyvelerini vermeye başladı.

Bu kapsamda, Dr. Hulusi Behçet Ortaokulu 7'nci sınıf öğrencileri Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümünde okuyucuyla buluşturdukları "Tarihe Tutunanlar -Çanakkale 1915" isimli kitaplarının lansman toplantısını Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirdi.

Çanakkale şehitlerine vefa anlamında büyük önem taşıyan çocuk yazarların kitaplarının tanıtım toplantısına Eski Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, AK Parti İlçe Başkanı Av. Mustafa Korkut, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

"Bu çocuklar yarına dair umutlarımı arttırdı"

Eski Bakan Egemen Bağış, toplantıda yaptığı konuşmada, genç öğrencilerin kendisini umutlandırdığına dikkat çekerek, "Söz uçar, yazı kalır. Yazılı olan her şey nesilden nesile geçiyor. Arşiv tutma konusunda hassas bir ecdadın torunlarıyız. Ancak milletçe yazma konusunda üşengeciz. TBMM'ye günde ortalama 3-4 bin ziyaretçi gider. Ama Meclis'e verilen yazılı dilekçe yılda 4 bini geçmez. Konuşmak anlatmak kolayımıza geliyor. Ama yazı kalıyor. Uçan Kalemler Kulübü'nün yaptığı çalışma çok önemli. Bir nesil artık değişiyor. Dünya değişiyor. Küresel rekabetle mücadele etmek için bizim kendimizi anlatabilmemiz gerekiyor. Milli ve yerli olma şuurunu benimseyen gencecik yavrularımızı tebrik ediyorum. Çocuklarımız, yarınlarla ilgili umutlarımı artırdı" diyerek, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, çocuk yazarları tebrik ettiği konuşmasında, proje üreten ve geliştiren öğretmenlere teşekkür etti.

"Çocuklarımız artık dedelerini tanıyarak büyüyorlar"

Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ise "Bizim çocuklarımız yetim kalmasın diye kendi çocuklarını yetim bırakan tüm şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anıyorum. Çanakkale ruhunun 15 Temmuz'da da yaşandığına şahit olmuş bir milletiz. Ceddimizle barışmamız, köklerimize tutunmamız gerekiyor. Çocuklarımız, önceden güç bende artık Voltran'la büyüyorlardı, şimdi ise kendi ecdatlarını tanıyarak, Ertuğrul'u, bir dönem Kızıl Sultan diye ifade edilmeye çalışan Abdülhamit dedelerini tanıyarak büyüyorlar. Tüm öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum" diye konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz da öğrencilere, "Büyük zaferimizi küçük elleri kocaman yürekleriyle tarihe not düşen öğrencilerimize tebrik ediyorum" sözleriyle seslendi.

"Atalarımıza vefa borcumuzdur"

Heyecanlı olduğu gözlenen çocuk yazarlar ise düşüncelerini, "Kaleme döktüğümüz her şey, Atalarımıza vefa borcumuzdur" sözleriyle dile getirdi. Programda, okul öğretmen ve öğrencilerinin Çanakkale konulu gösterileri ve şiir okumaları da ilgiyle izlendi. Çocuk kalemlere ödülleri,program sonunda protokol üyeleri tarafından verildi.

Tarihe Tutunanlar- Çanakkale 1915 isimli kitapta; Dr. Hulusi Behçet Ortaokulu öğrencilerinden Eren Koltuk, Eren Çınar, İlayda Mendeş, İrem Nur Coşkun, Semih Eren Ay, Tufan Akınsu, Yunus Emre Topal'ın Çanakkale şehitlerinin yakınlarıyla yaptıkları röportajlar ve Çanakkale okumaları sonucu oluşturduğu hikayeler yer alıyor. Kitap, Çanakkale Savaşı'nda yüreği ülke sevgisi ile yanan Maraşlı Mustafa Kuşçu, Kastamonulu Memişoğulları'ndan Mehmet Oğlu Sadık'ın,Süleyman Oğlu Mustafa'nın, Tahir'in, Varnalı Mahmut Bin Zekeriya'nın, İsmail Özcan'ın ve daha nice kahramanların gerçek yaşamlarından yola çıkılarak kaleme döküldü. Eserin editörlüğü de okul öğretmenlerinden Mahmut Turan Ektiren tarafından gerçekleştirildi.

Torunlar kahraman dedelerini yazdı

Torunlar kahraman dedelerini yazdı

Torunlar kahraman dedelerini yazdı

Torunlar kahraman dedelerini yazdı

Torunlar kahraman dedelerini yazdı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim