• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 17 °C

Torpili ortaya çıkaran savcı, geçici görevle Malatya’ya gönderildi

Torpili ortaya çıkaran savcı, geçici görevle Malatya’ya gönderildi
Adliyelerde "Adliye Yazı İşleri Müdürlüğü Personel" alımında yapıldığı iddia edilen torpili ortaya çıkaran Savcı Menderes Arıcan geçici yetki...

Adliyelerde "Adliye Yazı İşleri Müdürlüğü Personel" alımında yapıldığı iddia edilen torpili ortaya çıkaran Savcı Menderes Arıcan geçici yetki ile Malatya'ya gönderildi. Çanakkale'de görev yapan Arıcan, bugün eline ulaşan kararı sosyal medya hesabından paylaşarak tepki gösterdi. Görev yerinin değişmesine şaşırmadığını belirten Arıcan, "Bu işlem ve tasarruflarınızla beni susturamazsınız. Hem vallahi, hem billahi susturamazsınız." ifadelerini kullandı.

Kızı hâkimlik sınavında 90 puanın üzerinde almasına rağmen mülakatta düşük puan verilerek elenen Çanakkale Savcı Menderes Arıcan, HSYK 1. Dairenin kararıyla geçici yetkili olarak, 4 ay süreyle Malatya'ya gönderilmesine karar verildiğini duyurdu. Facebook hesabından "Susturabileceğinizi mi sanıyorsunuz?" başlıklı yazısıyla birlikte kararı paylaşan Arıcan, şaşırmadığını belirterek, "Çünkü birilerin oradaki varlık sebepleri bu zaten. Siyasi iradenin veya siyasi iradenin HSYK'daki uzantısı olan Sayın Bakan'ın ve Müsteşarının canını kim sıkarsa, o kişiyle ilgili gerekeni yapmak. Bir nevi memurluk gibi bir şey işte." dedi.

"HAKSIZSINIZ, HUKUKSUZSUNUZ, KUL HAKKI YİYOR VE SUÇ İŞLİYORSUNUZ"

Savcı Arıcan, "Ey bu tasarrufun sahibi etkili ve yetkililer! Buradan, binlerce kişinin huzurunda size sesleniyorum. Bu işlem ve tasarruflarınızla beni susturamazsınız. Hem vallahi, hem billahi susturamazsınız. Her zaman olduğu gibi; gördüğüm ve vakıf olduğum her türlü haksızlık ve hukuksuzluğunuz karşısında, karşınıza geçip, "Haksızsınız, hukuksuzsunuz, kul hakkı yiyor ve suç işliyorsunuz" diyeceğim. Bu canımdan çok kıymet verdiğim çocuğumun emeği ve geleceğine mal olsa da. Sürgün ve gözdağı verircesine, aile bütünlüğümü bozarcasına; herhangi bir gerekçe bile göstermeden geçici yetki ile Malatya'ya gönderseniz de. Mesleğimden ve ekmeğimden edebileceğinizi bilsem de,

Hiç ama hiç önemsemiyorum." açıklamalarına yer verdi.

"ARSIZLIĞIMIZ, HIRSIZLIĞIMIZ, AHLAKSIZLIĞIMIZ VE KUL HAKKI YEMİŞLİĞİMİZ OLMADI"

Savcı Arıcan, "Bu tasarruflarınız sadece bana ve benim gibi düşünen insanlara güç ve cesret verir. Niye mi? Demek ki, yazıp çizdiklerimiz boşa gitmemiş diye. Allaha şükür, bu güne kadar hiç kimseye karşı bir arsızlığımız, hırsızlığımız, ahlaksızlığımız ve kul hakkı yemişliğimiz olmadı. Allah'ın izniyle, bu günden sonra da olmaz. Her zaman ve her ortamda, herkesin yüzüne ve gözünün içine sürekli bakabilecek bir yaşam tarzımız oldu." ifadelerini kullandı.

"NEFESİM VE GÖLGEM HER ZAMAN ÜZERİNİZDE OLACAK"

Facebook hesabı üzerinden açıklamalarını devam ettiren Arıcan, "Günlerce eritemediğimiz ve sıfırlayamadığımız para destelerimiz, para kasalarımız ve para sayma makinalarımız olmadı hiç evimizde. İnsanların gözünün içine baka baka, sınava giren insanların hakkını hukukunu yiyip; bu hak ve hukuku, listeler oluşturup, kendimize yakın gördüğümüz kişilere peşkeş çekmedik. Bu nedenle; ey etkili ve yetkililer, ve onların infaz memurluğunu yapan bazı zatı muhteremler. Nefesim ve gölgem her zaman üzerinizde olacak. Taaaa ki; mülakat savsatası ile hakkını yediğiniz, hakimlik sınavına giren kızım ve yazı işleri müdürlük sınavını giren adaylardan, ve hem de bu güne kadar haksızlık ve hukuksuzluk yaptığınız tüm meslektaşlarımdan özür dileyene kadar. Allah'ın tüm gazabı üzerinize olur inşallah.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim