• BIST 9548.09
  • Altın 2491.062
  • Dolar 32.4591
  • Euro 34.4682
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 22 °C

Toroslar’da ’Yeni Sınav Sistemi ve Doğru Tercih’ semineri

Toroslar’da ’Yeni Sınav Sistemi ve Doğru Tercih’ semineri
Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi, Yakın Doğu Üniversitesi işbirliğiyle üniversiteye hazırlanan öğrencilere yönelik "Yeni Sınav Sistemi ve Doğru...

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi, Yakın Doğu Üniversitesi işbirliğiyle üniversiteye hazırlanan öğrencilere yönelik "Yeni Sınav Sistemi ve Doğru Tercih" konulu eğitim semineri düzenledi.

Yunus Emre Kültür Merkezinde, eğitim uzmanı ve Yakın Doğu Üniversitesi öğretim görevlisi Sadık Gültekin tarafından verilen seminer, yoğun ilgi gördü. Üniversiteye hazırlanan öğrencilerin motivasyonunu arttırmak, iyi bir üniversite ve meslek seçmelerine destek olmak amacıyla düzenlenen seminere, Toroslar Belediye Başkan Hamit Tuna, belediye meclis üyeleri, okul müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı. Video ve fotoğraflardan oluşan sunumuyla üniversite adaylarına sınavı kazanmanın en önemli kuralın gönülden istemek ve çok çalışmaktan geçtiğine dikkat çeken Sadık Gültekin, çok zor imkanlarla hazırlandıkları üniversite sınavlarından derece alan kişilerin hayatlarından da kesitler verdi. Gültekin, "Sınavların adı değişiyor ama iki şey değişmiyor. Bütün sınavları kazanabilmek için önce gönülden isteyeceksiniz ve sırtınız terleyecek kadar çok çalışacaksınız. Yaşamınızı kaliteli ve güzel bir şekilde geçirmenizi sağlayacak olan üniversite sınavlarından neden mutsuzluk duyalım ki. Kıymetini bilin ve dört elle sarılın. Önünüzdeki 7 aylık süreci iyi değerlendirin. Gününüzün, saatinizin kıymetini bilin. Fiziksel, ruhsal sağlığınıza ve beslenmenize dikkat edin" dedi.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ise iyi bir hayatın iyi bir üniversite ve meslekten geçtiğine dikkat çekerek, Toroslar Belediyesi olarak göreve geldikleri 14 yılda eğitim ve gençliği her zaman ön planda tuttuklarını söyledi. Geleceklerini şekillendirecek konuların anlatıldığı salonu dolduran tüm üniversite adaylarına bu duyarlılıklarından dolayı teşekkür eden Tuna, milli eğitime 25 okul yeri vererek, Toroslar'ı okullaşma oranında bir numara yaptıklarını vurguladı. Tuna, "Değerli hocamızın verdiği bu değerli seminerde sizlerle birlikte olmaktan büyük şeref duydum. Her zaman söylediğimiz gibi, gençlik bizim geleceğimiz ve umudumuzdur. Bir milletin de geleceğe umutla bakabilmesi için gençlerine değer vermesi çok önemlidir. Göreve geldiğimiz 14 yılda gençlerimizi hep ön safhada tuttuk. Çalışma yol haritamızda; sağlık, eğitim ve gençlik dedik. Ve bunun üzerine yoğun bir çalışma süreci yaşadık ve yaşattık. Gelinen noktada okullaşma oranı yönünden Toroslarımızı bir numara yaptık. Milli eğitime 25 okul yeri verdik ve bu okulların yapılmasına vesile olduk. Toroslarımız, eğitimin en öne çıktığı bölgelerden bir tanesi haline geldi. Mersin'in en fazla eğitim kurumuna sahip ve Türkiye'de en fazla okul yeri veren bir belediye konumundayız. Hocamız, yeni sınav sistemi ile ilgili üniversite adayı öğrencilerimizi bilgilendirdi. Üniversite sınavları, öğrencilerimizin hayatı için bir dönüm noktasıdır. Bizim zamanımızda daha az üniversite vardı ve üniversiteye girmek çok zordu. Bugün baktığımızda çok şanslısınız ve çok fazla üniversite var. Onun için bunun kıymetini bilin. İyi okul, iyi hayat demektir. İyi okul okuyabilmek için sınav anında çok dikkatli olmalısınız. Çok çalışmalısınız. Bu çalışma gelecekte sizlere güzel bir yaşam sunacaktır. Siz gençlerimizin, çok çalışacağına yürekten inanıyor ve güveniyoruz. Eğitimin yanı sıra girişimcilik ruhunuzun, özgüveninizin, spor ve sanata olan ilginizin de tam olması sizlere daha iyi imkanlar sunacaktır. Bu anlamda da başarılar diliyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Tuna, Sadık Gültekin'e çiçek verdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim