• BIST 9079.97
  • Altın 2322.335
  • Dolar 32.3413
  • Euro 34.9435
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Toroslar’da Mahkum Eşlerine Eğitim

Toroslar’da Mahkum Eşlerine Eğitim
Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi, Püren Kadınları Geliştirme Derneği ile birlikte hayata geçirdiği "Fidanlarım Ekmeğim oldu" projesi kapsamında,...

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi, Püren Kadınları Geliştirme Derneği ile birlikte hayata geçirdiği "Fidanlarım Ekmeğim oldu" projesi kapsamında, mahkum eşlerine süs bitkileri yetiştirme eğitimi vermeye başladı.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, proje kapsamında Püren Kadınları Geliştirme Derneği Başkanı Zahide Eyüpoğlu, dernek yöneticileri ve mahkum yakınlarıyla bir araya gelerek, Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nde sebze ve çiçek tohumlarını toprakla buluşturdu.

Tuna, burada yaptığı konuşmada, sosyal belediyecilik çerçevesinde hayata geçirdikleri Avrupa Birliği projelerinin yanı sıra kentte bulunan kamu kurum ve kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları ile birçok ortak projeye imza attıklarını belirtti. Püren Kadınları Geliştirme Derneği ile de böyle güzel bir projede yer almaktan memnuniyet duyduklarını dile getiren Tuna, Toroslar Belediyesi olarak inadına üretim anlayışıyla çalıştıklarını vurguladı.

Tuna, projenin üretimle birlikte kadınların eğitimine yönelik bir nitelik kazanmasının da ayrı bir önem taşıdığını ifade ederek, "Püren Kadınları Geliştirme Derneği ile birlikte "Fidanlarım Ekmeğim Oldu" projesinde birlikteyiz. Proje kapsamında bayan arkadaşlarımızla fidan üretiminin başlangıcını yaptık ve tohumu toprakla buluşturduk. Torbalama dediğimiz sisteme aktarmak suretiyle fideleri ihtiyacı olanlara dağıtacağız. Proje kapsamında eğitim alan hanımefendiler sayesinde de mahkum eşlerine bu sistem öğretilecek. Ancak üretim ekonomisiyle bu ülke kalkınır. Üretmeden tüketen toplumlar hep tarihin karanlığına gömülmüşlerdir. Onun için Toroslar Belediyesi olarak inadına üretim anlayışla çalışıyor ve bu kapsamdaki projelere de desteklerimizi her zaman sunuyoruz. Üreten Toroslar, üreten Mersin ve üreten Türkiye oluşturma gayreti içerisindeyiz. Bu yaptığımız çalışma ile de projenin ilk aşamasını gerçekleştirmiş olduk. Böyle güzel bir projede yer aldıkları için Püren Kadınları Geliştirme Derneğimizin tüm üyelerine teşekkür ediyorum" dedi.

Toroslar Belediyesi'nin koordinasyonunda yürütülecek olan "Fidanlarım Ekmeğim Oldu" projesi ile 20-40 yaş aralığındaki mahkum eşlerine yönelik süs bitkileri yetiştirme eğitimleri, Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nde verilecek.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim