• BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3626
  • Euro 34.9362
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Toroslar’da Köyler Arası Futbol Turnuvası’nın Kuraları Çekildi

Toroslar’da Köyler Arası Futbol Turnuvası’nın Kuraları Çekildi
Toroslar Belediyesi'nin bu yıl 9.'sunu düzenleyeceği, "Köyler Arası Futbol Turnuvası'nın kuraları çekildi.

Toroslar Belediyesi'nin bu yıl 9.'sunu düzenleyeceği, "Köyler Arası Futbol Turnuvası'nın kuraları çekildi.

Toroslar Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen kura çekimine, Belediye Başkanı Hamit Tuna, turnuva tertip komitesi ve muhtarlar ile takımların temsilcileri katıldı. Kent merkezinden 30 köy takımının 6 grupta mücadele edeceği turnuvanın kura çekimi öncesi konuşan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Toroslar'daki köyler arasında arkadaşlık ve dostluk diyaloğunu daha da güçlendirmek amacıyla başlattıkları turnuvanın, şuanda merkeze bağlı birçok köyün katılımı ile çok büyük bir organizasyona dönüştüğünü söyledi.

Tüm takımlara başarı dileyen Tuna, "Köylerimiz, Mersinimizin sigortasıdır. Mersin'in kurtuluşunda köylerimizin yapmış oldukları mücadele yadsınamaz. Atalarımız, Arslanköy'den başlayan mücadelede vatan topraklarımızı hilal şeklinde sararak bu şehrin kurtuluşuna ve vatan yapılmasına katkı sunmuşlardır. Bu yıl dokuzuncusunu düzenleyeceğimiz turnuva ile amacımız köylerimizin birbirleri ile tanışmaları, kaynaşmaları ve Türk milletinin ruhunda var olan dayanışma ruhunu öne çıkartmaktır. Bunun yanı sıra Türk sporuna yetenekli sporcuları kazandırmak ve disiplinli gençler yetiştirmek istiyoruz. Bu konuda siz değerli takım temsilcilerinden talebim, gençlerimizi iyi disipline ederek, fair play kurallarından taviz vermeden bu turnuvayı noktalamaktır" dedi.

Her müsabaka sonrasında köy kahvelerinde tamamen futbolun konuşulduğu ve o günkü köy takımının maçının yorumunun yapıldığı çok güzel sahnelere vesile olan organizasyonda, stadyumu dolduran herkesin birlik ve beraberliğin en güzel örneğini verdiğini kaydeden Tuna, "Turnuvanın sonunda herkes şampiyon olmak ister ama önemli olan fair play ölçüsünde bir mücadele vermektir. Özellikle bizim burada oluşturmaya çalıştığımız, gençlerimizin spor yapmalarıdır. Turnuvaya katılan tüm köy takımlarımıza ve muhtarlarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Başkan Tuna, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile 30 Ağustos Zafer Bayramı haftasını kapsayan tarihler arasında gerçekleştirilecek olan turnuvanın başlangıcını Toroslar Belediyesi Koray Aydın Stadı'nda yapacaklarını ve müsabakaları da Ayvagediği ve Gözne futbol sahalarında yapmayı planladıklarını da sözlerine ekledi.

Başkan Tuna'nın konuşmasının ardından 30 köy takımı arasında kura çekimi yapıldı. TFF ve FİFA oyun kuralları geçerli olacak turnuvada, maçlar 40'ar dakikalık 2 devre halinde oynanacak. Takımlar listelerinde 21, maç kadrolarında ise 18 sporcu bulundurabilecek.

Toroslar’da Köyler Arası Futbol Turnuvası’nın Kuraları Çekildi

Toroslar’da Köyler Arası Futbol Turnuvası’nın Kuraları Çekildi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim