• BIST 9693.46
  • Altın 2507.379
  • Dolar 32.5825
  • Euro 34.7754
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 20 °C

Toroslar EDAŞ Hatay’da Trafoları Yeniliyor

Toroslar EDAŞ Hatay’da Trafoları Yeniliyor
Toroslar EDAŞ, Hatay'da sürdürülebilir enerji sağlanabilmesi amacıyla 35 yıllık elektrik şebekelerinin yenilenmesi için trafo değişim çalışmalarını...

Toroslar EDAŞ, Hatay'da sürdürülebilir enerji sağlanabilmesi amacıyla 35 yıllık elektrik şebekelerinin yenilenmesi için trafo değişim çalışmalarını sürdürüyor. Kış koşulları nedeniyle yaşanan krizin ardından Hatay'ın İskenderun, Belen ve Arsuz ilçelerinde alt yapı yatırım çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Toroslar EDAŞ, Hatay'daki 35 yıllık elektrik şebekesini yenileme çalışmalarına, kış nedeniyle yaşanan olumsuz hava koşullarına rağmen devam ediyor. Hatay'da kötü hava nedeniyle yaşanan elektrik kesintileri ve arızalarının ardından İskenderun, Belen ve Arsuz ilçelerinde bakım ve onarım çalışmaları sürdürülüyor.

Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde; Denizciler Mahallesi, Akdeniz Cami karşısı, Barbaros Mahallesi Yeni Postane yanı trafosu, Mustafa Kemal Mahallesi Mimar Sinan Bulvarı Uydu Kent Sitesi Karşısı ve Dumlupınar Mahallesi'nde mevcut trafo kapasiteleri yükseltilerek yenilendi. Ayrıca bu bölgelerde Alçak Gerilim panoları değiştirilerek şebeke bakımı yapıldı.

Kocatepe Mahallesi 375 Sokakta trafo tesis çalışması ve Barbaros Mahallesi Emine Çarmıklı Okulu yanındaki trafo değişim çalışması devam ediyor.

Belen İlçesi'nde Güzelyayla bölgesine ilave 30 direkli enerji hattı tesis edilirken, Arsuz İlçesi'nde Pirinçlik Mahallesi'nde arızalara daha hızlı müdahale edebilmek için yol kenarına yeni 2 km enerji hattı ilavesi tesis edildi. Karaağaç Mahallesi Çamlıyer'de mevcut trafo yenisi ile değiştirildi.

PLANLI BAKIM ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Toroslar EDAŞ, Hatay ve çevresinde planlı bakım çalışmalarını da aralıksız sürdürüyor. 2015 Aralık ayı içinde İskenderun, Belen ve Arsuz ilçelerinde toplam 600 bin TL tutarında bütçe ile bakım çalışmaları yapıldı. Bu çalışmalarda, toplam 8.5 km uzunluğundaki hatta bakım çalışması yapılırken, 6 adet trafoda kapasite artış çalışması başlatıldı. Bunun dışında muhtelif şebeke ekipmanlarında yenileme ve onarım çalışmaları yapılırken, 2015 yılında muhtelif lokasyonlarda toplam 21 adet elektrik dağıtım trafo değişimi tamamlandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim