• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Toroslar, 3 Ocak Kutlamalarına Hazırlanıyor

Toroslar, 3 Ocak Kutlamalarına Hazırlanıyor
Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, 3 Ocak Kurtuluş Günü dolayısıyla birçok etkinlik düzenlediklerini, 3 Ocak Kurtuluş Yürüyüşü'nün...

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, 3 Ocak Kurtuluş Günü dolayısıyla birçok etkinlik düzenlediklerini, 3 Ocak Kurtuluş Yürüyüşü'nün artık Türkiye genelinde adından söz ettirdiğini belirterek, bu yıl da 7'den 70'e her yaştan insanın katılımıyla çok güzel bir tabloyu ortaya koyacaklarını söyledi.

Toroslar Belediyesi, Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 94'üncü yıl dönümü kutlama etkinliklerinin hazırlıklarına başladı. Toroslar Belediye Başkanı Tuna, bu kapsamda, belediye başkanları, mahalle muhtarları, belediye meclis üyeleri ve siyasi parti temsilcileriyle bir toplantı düzenledi. Toroslar Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Başkan Tuna, 3 Ocak Mersin'in Kurtuluş Günü'nü her yıl artan bir coşkuyla kutladıklarını dile getirdi. Bu yılki etkinliklerde, geçen yıllardan farklı olarak 3 Ocak konulu şiir yarışması ve Uluslararası Muay Thai Kurtuluş Kupası Turnuvası'nın yer alacağını kaydeden Tuna, 12 yıllık görev süreleri içerisinde bir yandan büyük ve önemli projeleri hayata geçirirken, bir yandan da Türk milletinin milli ve manevi duygularına hitap eden etkinliklere imza attıklarını ifade etti. 2004 yılında göreve geldiklerinde Mersin'in kurtuluş günü etkinliklerinin sadece protokol tarafından kutlandığını gördüklerini aktaran Tuna, 2005 yılında halkın kendi bayramına sahip çıkması gerektiği inancıyla kurtuluş günü etkinliklerini başlattıklarını belirtti.

"YÜRÜYÜŞÜMÜZ KENTİMİZİN İMAJINI DEĞİŞTİRİYOR"

Bu yıl 12'incisi gerçekleştirilecek etkinlikler kapsamında yapılan Kurtuluş Yürüyüşü'nün sadece Mersin'de değil, tüm ülke genelinde ön plana çıktığını vurgulayan Tuna, bu yürüyüşün kentin imajını da olumlu anlamda değiştirdiğine dikkat çekti. Tuna, "Her yıl suya atılan taşın oluşturduğu halka misali genişleyen ve sadece Mersin'de değil, ülke genelinde adından söz ettiren etkinliklerimizi bu yıl da gerçekleştireceğiz. Mersin ile ilgili dışarıda çok farklı bir imaj vardı. Mersin her an patlamaya hazır bir bomba gibi ifade edilirdi. Oysaki Mersin uzlaşma kültürünün, birlikte yaşama ortalamasının en güzel örneklerinden bir tanesidir. Bunu 11 yıldır tüm ulusa gösteriyoruz. Sizlerin gayreti ile bu sene yapacağımız yürüyüşümüz ve bunun öncesinde ve sonrasında hazırladığımız programlarımız ile amacımız 3 Ocak'ı genç neslin belleklerine kazımak. Bin yıllık kardeşliğin yaşatılması noktasında hepimize düşen görev, olaylara ayrı-gayrı bakmadan milli ve manevi değerlerimiz altında ortak paydada birleşmek. Birleşirsek güç oluruz, ayrışırsak yok oluruz. Belediye olarak bizler bu işte sadece organize yapıyoruz. Bu organizasyonu bize mal etmek, bir siyasi partiye mal etmek değil, birlikte herkesin elini taşın altına sokmak suretiyle bir araya gelmemiz lazım. Ulu Önderimiz Atatürk'ün, "Söz konusu vatansa gerisi teferruattır" ifadesinin altında yatan gerçek gibi söz konusu Mersin ise gerisi teferruat olması lazım. Herkes elini taşın altına sokacak ve eşiyle, dostuyla, çocuğuyla bu güzel fotoğraf karesinin içerisinde buluşmak için 3 Ocak Pazar günü saat 08.00'de Kuvvai Milliye Anıtı'ndan Cumhuriyet Alanı'na kadar 7'den 70'e her yaştan insanın katıldığı çok güzel bir tabloyu ortaya koyacağız" dedi.

Öte yandan, Toroslar Belediyesi'nin 3 Ocak Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 94'üncü yıl dönümü kutlamaları, 2 Ocak 2016 Cumartesi günü Çağdaşkent Mahallesi 7. Bölge Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek Uluslararası Muay Thai Kurtuluş Kupası ile başlayacak. 3 Ocak 2016 Pazar günü Toroslar Kuvva-i Milliye Anıtı'ndan başlayacak olan Kurtuluş Yürüyüşü ile devam edecek program, aynı gün Koray Aydın Stadı'nda oynanacak Resmi Kurumlar Arası Futbol Turnuvası Finali ve Tozkoparan Mahallesi Ecza Deposu arkasındaki Cirit Gösterisi ile son bulacak.

Toroslar, 3 Ocak Kutlamalarına Hazırlanıyor

Toroslar, 3 Ocak Kutlamalarına Hazırlanıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim