• BIST 8977.96
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

Torku Konyaspor Kupada Yarı Finale Yükseldi

Torku Konyaspor Kupada Yarı Finale Yükseldi
Torku Konyaspor, Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final rövanş maçında sahasında Beşiktaş'ı 1-0 mağlup ederek adını yarı finale yazdırdı.

Torku Konyaspor, Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final rövanş maçında sahasında Beşiktaş'ı 1-0 mağlup ederek adını yarı finale yazdırdı.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, taraftarların çok iyi bir atmosfer oluşturduğunu söyleyerek, "İstanbul'daki ilk maçtan skor avantajıyla gelmiştik ancak bu tur avantajı değildi. Beşiktaş'ın son lig maçında Fenerbahçe'ye mağlup olmasından sonra bir darbe de kupada almamak için maça çok istekli başladı. Oyunun geneline bu düşünce ve davranışlar damga vurdu. Oyunun ilk bölümünde herkes istediğine uygun şekilde davrandı. Biz kalemizi koruyarak enerjilerini tüketmek istedik. Beşiktaş ise top çevirerek gol ve tur için oynamak istiyordu. 10-15 dakikayı çok iyi bir şekilde savuşturduk. Sonra oyunu ortaya çekerek araştırmalara başladık. Türkiye'nin en çabuk şekilde kaleye giden takımına karşı önemli ayaklarını kontrol altına almamız gerekiyordu. Onların organizasyon kanallarını kapatmamız gerekiyordu. Bunu da maç boyunca son derece iyi bir şekilde başardık. Aynı zamanda oyunumuzu hızlı ataklarla süslemeye çalıştık. Daha sonra oyuncularımızın yüksek iradesiyle oyunu tur avantajına çevirdik. Turu kazanarak atladığımız için son derece mutluyum. Böyle güçlü rakipleri yenmenin verdiği yüksek özgüvenle beraber daha kuvvetli, doğru oynayan bir takıma doğru götürmenin sinyallerini veriyor. Bu sezon ikinci yarıda 13. maçımızı oynadık. Bunlardan iki tanesi Beşiktaş, bir tanesi ise Galatasaray karşısındaydı. Mağlup olmadan gidiyoruz. Umarım bunu devam ettiririz" dedi.

Kupada yarı finalde Fenerbahçe ile eşleşmeleri konusunda ise Kocaman, "Bizim için zor bir haftaydı. Tamamen can havliyle oynayan Mersin deplasmanına gittik. Sonrasında tamamen kupaya odaklanmış bir Beşiktaş ile oynadık. Pazar günü yaralarını sarmak isteyen bir Trabzonspor ile oynayacağız. Şu anda kupayı tamamen unutmak zorundayız. Fenerbahçe maçını daha sonra düşüneceğiz" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim