• BIST 9708.11
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

Torku Konyaspor: 0 - Fenerbahçe: 3

Torku Konyaspor: 0 - Fenerbahçe: 3
Torku Konyaspor: Kaya Tarakçı, Mehmet Uslu, Ali Turan (Dk. 65 Abdou Traore), Jagos Vukovic, Nejc Skubic, Volkan Fındıklı (Dk. 65 Rijad Bajic), Ömer Ali Şahiner,...

Stat: Torku Konya Arena

Hakemler: Tolga Özkalfa, Baki Tuncay Akkın, İbrahim Bozbey

Torku Konyaspor: Kaya Tarakçı, Mehmet Uslu, Ali Turan (Dk. 65 Abdou Traore), Jagos Vukovic, Nejc Skubic, Volkan Fındıklı (Dk. 65 Rijad Bajic), Ömer Ali Şahiner, Ali Çamdalı, Samuel Holmen, Alban Meha, Dimitar Rangelov (Dk. 79 Amir Hadziahmetovic)

Fenerbahçe: Fabiano Ribeiro, Simon Kjaer, Michal Kadlec, Şener Özbayraklı, Abdoulaye Ba, Ozan Tufan (Dk. 85 Diego Ribas), Volkan Şen (Dk. 62 Josef De Souza), Alper Potuk, Mehmet Topal, Luis Nani, Fernandao (Dk. 79 Robin van Persie)

Goller: Dk. 38 Volkan Şen, Dk. 45+1 Luis Nani, Dk. 90 Robin van Persie (Fenerbahçe)

Sarı kartlar: Dk. 44 Dimitar Rangelov, Dk. 53 Alban Meha, Dk. 76 Ali Çamdalı, Dk. 84 Ömer Ali Şahiner, Dk. 90 Samuel Holmen (Torku Konyaspor), Dk. 73 Mehmet Topal (Fenerbahçe)

Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Fenerbahçe, ligde 2-1 yenildiği Torku Konyaspor'u 3 - 0 yenerek hem ligin rövanşını aldı hem de tur için büyük avantaj elde etti.

Torku Konya Arena'da oynanan ve hakem Tolga Özkalfa'nın düdük çaldığı maçta Fenerbahçe'ye farklı galibiyeti getiren golleri 38. dakikada Volkan Şen, 45+1. dakikada Luis Nani ve 90. dakikada ise Robin van Persie attı.

Bu sonuçla Fenerbahçe, Türkiye Kupası yarı final ilk maçında çok önemli bir avantaj yakaladı. Sarı lacivertli ekip evinde oynayacağı rövanş maçına 3 - 0'ın avantajıyla çıkacak.

51. dakikada sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Luis Nani ortasında topu ön direğe doğru gönderdi. Savunmadan seken topu ceza sahası sağ çaprazının biraz gerisinde tekrar önünde bulan Nani'nin sert vuruşunda top sağ kale direğinin hemen yanından dışarı gitti.

53. dakikada sol kanattan kullanılan serbest vuruşta Alban Meha ortasında topu ön direğe doğru gönderdi. Bu noktaya hareketlenen Dimitar Rangelov vuruşunu yaptı, ancak kaleci Fabiano Ribeiro gole izin vermedi.

63. dakikada Nejc Skubic'in pası ile ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Ömer Ali Şahiner dönerek yerden vuruşunu yaptı, ancak kaleci Fabiano Ribeiro sağ köşeye uzanarak topu kontrol etti ve gole izin vermedi.

69. dakikada Torku Konyaspor gole çok yaklaştı. Bu dakikada hızlı gelişen atakta sol kanattan hareketlenen Dimitar Rangelov pasını ceza sahası içi sol çaprazına hareketlenen Rijad Bajic'e gönderdi. Rijad Bajic topla buluşur buluşmaz yerden vuruşunu yaptı, ancak kaleci Fabiano Ribeiro üzerine gelen bu topu kontrol ederek gole izin vermedi.

71. dakikada Fenerbahçe'de Alper Potuk'un kaybettiği topu ceza sahası dışı sol çaprazında kontrol eden Alban Meha kaleye dönerek çok sert vurdu, ancak top sağ kale direğinin hemen yanından dışarı gitti.

90. dakikada Fenerbahçe, Robin Van Persie ile farkı üçe çıkarttı. Bu dakikada orta alanda Diego Ribas ile başlayan, Robin van Persie ve Luis Nani ile şekillenen atakta son olarak topla penaltı noktasının sağ tarafında buluşan Robin Van Persie sol ayağı ile yerden vuruşunu yaparak topu sol köşeden filelerle buluşturdu: 0 - 3.

Karşılaşma da Fenerbahçe'nin 3 - 0 üstünlüğünde sona erdi.

Cihan

Torku Konyaspor: 0 - Fenerbahçe: 3

Torku Konyaspor: 0 - Fenerbahçe: 3

Torku Konyaspor: 0 - Fenerbahçe: 3

Torku Konyaspor: 0 - Fenerbahçe: 3

Torku Konyaspor: 0 - Fenerbahçe: 3

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim