• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 17 °C

Torbalı’da Tevhid Konulu Panelde Kardeşlik Mesajı

Torbalı’da Tevhid Konulu Panelde Kardeşlik Mesajı
İzmir'in Torbalı ilçesinde, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında bir panel düzenlendi.

İzmir'in Torbalı ilçesinde, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında bir panel düzenlendi.

Torbalı ilçesinde, Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim üyelerinden, Prof. Dr. İbrahim Emiroğlu'nun oturum başkanı olarak katıldığı "Hazreti Peygamber Tevhid ve Vahdet" isimli panel, Belediye Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Çok sayıda kişinin katıldığı panele, Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden Doç. Dr. Ziya Şen, Yrd. Doç. Tahsin Koçyiğit ve Yusuf Ceylan bulundu. Yaklaşık bir buçuk saat süren panelde konuşmacılar, günümüzde İslam dünyasının içinde bulunduğu durumu özetledi. Panele katılan öğretim üyeleri ayrıca, son zamanlarda Müslüman aleminde yaşanan kırılmalara ve çatışma ortamına dikkat çekerek, bu çatışmaların ilacının İslam kardeşliği olduğuna vurgu yaptı. Prof. Dr. İbrahim Emiroğlu, İslam dininin birliğe verdiği önemin Kur'an'daki ayetlerden net olarak anlaşılabileceğine değinerek, "Yüce kitabımızda milletlerin birbirinden üstün olduğuna dair, ırkların ve dillerin birbirine üstün olduğuna dair ayetleri göremezsiniz. Müslümanları birliğe davet eden İslam dini ırkçılığı ve ötekileştirmeyi dışlamış, insanlığı barış ve kardeşlik içinde bir olmaya davet etmiştir" dedi.

Doç. Dr. Ziya Şen ise birlik manasına gelen "Tevhid" kavramının yeterince anlaşılmadığını günümüzde yaşanan toplumsal sorunların temelinde bu kavram kargaşasının yattığını ifade etti. İslam aleminde yaşanan çatışmaların ve iç savaşların nedenini dışarıda arama kolaycılığından kurtulmak gerektiğine değinen Şen, "Hataları ilk önce kendimizde aramalı ve nerede yanlış yaptığımızı sorgulamalıyız. Batı dünyası bizim değerlerimize bizim gibi sahip çıkamaz. Onlar Suriyeli mültecilere kapıları kapatırken biz her türlü zorluğa rağmen bu din kardeşlerimize kucak açıyoruz. Bunun temelinde İslam medeniyetinin köklerinden gelen tevhid anlayışı vardır" dedi.

Panelde konuşan Yrd. Doç. Doktor Tahsin Koçyiğit ise şöyle konuştu:

"Müslüman toplumlar yüzyıllar boyunca farklı inanıştaki insanlarla bir arada ve kardeşçe yaşadılarsa bunun temelinde İslamiyetin birleştirici, uzlaştırıcı ve farklı düşüncelere müsamaha gösterici yönü yatmaktadır. Bizler İslam dininin bu taraflarını yeniden hatırlayıp, farklılıkların birer ayrılık sebebi olmadığını idrak etmeliyiz."

Torbalı’da Tevhid Konulu Panelde Kardeşlik Mesajı

Torbalı’da Tevhid Konulu Panelde Kardeşlik Mesajı

Torbalı’da Tevhid Konulu Panelde Kardeşlik Mesajı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim