• BIST 9804.4
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 23 °C

Torbalı’da Kitap Okuma Bayramı

Torbalı’da Kitap Okuma Bayramı
Bu yıl ikincisi düzenlenen "Torbalı okuyor" etkinliği kapsamında, Metropolis antik kentinde toplanan yüzlerce kişi hep birlikte kitap okudu.

Bu yıl ikincisi düzenlenen "Torbalı okuyor" etkinliği kapsamında, Metropolis antik kentinde toplanan yüzlerce kişi hep birlikte kitap okudu. Kitap okuyanlar arasında Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez ve eşi Arzu Görmez de vardı.

Torbalı Belediyesi'nin Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve 7 Eylül İlköğretim Okulu ile birlikte düzenlediği "Torbalı Okuyor" kampanyası büyük ilgi gördü. İlk kez geçen yıl gerçekleştirilen kampanya kapsamında, 7'den 70'e her yaştan insan Yeniköy'deki Metropolis antik kentinde bir araya gelerek 15 dakikalığına kitap okudu. Kampanyaya Torbalı Kaymakamı Aydın Memük, Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun, mahalle muhtarları, çeşitli okullardan yaklaşık 500 öğrenci ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yeniköy'de toplanan öğretmen ve öğrenciler, okumanın önemine dair sözlerin yazılı olduğu pankartlarla Metropolis antik kentine kadar yürüdü. Gruplar, antik kentte bir araya gelirken burada bir konuşma yapan Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun, ilçede okumanın yaygınlaştırılması için yaptıkları çalışmalardan bahsederek, "Torbalı'daki okulların kütüphanelerini zenginleştirmek, İlçe Halk Kütüphanesi'nin bilinirliğini artırmak, öğrencilerimizin kelime hazinelerini geliştirmek, okuma alışkanlığını yaşam tarzı haline getirmek için bu tür faaliyetlerin çok büyük önemi olduğunu gözlemliyoruz. Projeye gönül veren yol arkadaşlarımızla birlikte 2016 yılında toplam 10 bin kitap topladık. Torbalı Kent Konseyi Gençlik Ve Çocuk Meclisi'nin de katkılarıyla bin 500 kitap dağıtımı gerçekleştirdik" dedi.

Okumanın gelişmiş toplumlara özgü bir alışkanlık olduğuna değinen Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez ise "Atalarımız, dünya hakimiyeti misyonunu ilimle, irfanla taşımışlar. Bilgiyi kullanarak dünyaya barış ve adalet getirmişler. Okumaya, bilime her zamankinden daha çok önem vermemiz gereken bir çağda yaşıyoruz. Bu etkinlikte dikkatimi çeken bir şey var; kız öğrencilerimiz okumaya daha bir meyilli. Hepsini canı gönülden tebrik ediyorum" diye konuştu.

Yapılan konuşmalardan sonra Torbalı'da yapılan şiir, hikaye ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verildi. Ödül töreninin ardından etkinliğe katılanlar Metropolis'i boşaltırken, yanlarında bulunan kitapları da stantlara bırakarak bağışta bulundular.

Torbalı’da Kitap Okuma Bayramı

Torbalı’da Kitap Okuma Bayramı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim