• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 19 °C

Torbalı’da Kapılar Engellilere Açılıyor

Torbalı’da Kapılar Engellilere Açılıyor
Torbalı Belediyesi sosyal yaşamdan yeterince yararlanamayan, ailelerinin de günlük hayatlarını olumsuz biçimde etkileyen engelliler için çok amaçlı illeri...

Torbalı Belediyesi sosyal yaşamdan yeterince yararlanamayan, ailelerinin de günlük hayatlarını olumsuz biçimde etkileyen engelliler için çok amaçlı illeri yaş rehabilitasyon projesini hayata geçiriyor.

Torbalı Belediyesi ve Milli Eğitim Bakanlığı Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle hazırlanan proje için Subaşı Mahallesi'nde bulunan Osman Dirik Parkı'nda yeni bir alan oluşturuyor. Kurslar için yaklaşık 500 metrekarelik kapalı bölüm de kurs amaçlı yetenek geliştirme atölyeleri kuruluyor.

BELEDİYENİN ARAÇLARI EVLERİNDEN ALACAK

Proje kapsamında engelli vatandaşlar,belediyenin servis araçlarıyla her gün evinden alınacak ve akşam tekrar evlerine bırakılacak. Ayrıca engellilerin günlük yemekleri de Torbalı Belediyesi tarafından karşılanacak. Torbalı Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa yürütülen proje sayesinde 100'ün üzerindeki engelli bu imkândan yararlanabilecek.

Engelliler, yeterlilik düzeylerine göre hafta içi hergün 8'er saat olmak üzere, haftada toplam 40 saat kurs görecek. Engelliler, kültür, okuma-yazma ve meslek kursları alacak. 4 ayrı oluşturulan dersliklerde, makrome örgü, takı, ahşap boyama, halıcılık ve ebru gibi el sanatları dersleri de verilecek.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Emine Çobanoğlu, belirli bir yaşa ulaşan engellilerin evlere hapsolduğunu ve bu konuda vatandaşların talebi olduğunu aktararak, "Bu durumu belediye başkanımıza ilettik. Kendisi de hiç düşünmeden kabul etti ve bize kurs merkezi olarak birkaç yeri gösterdi. En uygunu olan Subaşı Osman Dirik Parkı'nı kabul ettik. Başkanımız da hemen çalışmaları başlattı. Çalışmalar en kısa sürede tamamlanacak ve burada 23 yaş ve üzeri engelli vatandaşlarımıza kurs vermeye başlayacağız" dedi.

BAŞKAN GÖRMEZ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ

Subaşı Osman Dirik Parkı'nda sürdürülen çalışmaları yerinde inceleyen Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, şunları söyledi: "Torbalı'daki engelli vatandaşlarımızı sosyal hayata entegre etmek niyetindeyiz. Onların da üretmeye, öğrenmeye ve mutlu olmaya hakları var. Engelli yakınları da eve bağımlı kalıyor. Onlara da rahat nefes aldıracak bir çalışma olacağını düşünüyoruz. Belediyemiz bünyesinde kurulan Sosyal Eğitim Merkezleri sadece bireylerin eğitimiyle alakalı değildir. Yaşamın bütün alanlarına dokunmak, vatandaşlarımızın üstesinden gelmekte güçlük çektiği meselelere odaklanmak istiyoruz. Bunun çok güzel örneklerine, başarı hikayelerine tanık oluyoruz."

Torbalı’da Kapılar Engellilere Açılıyor

Torbalı’da Kapılar Engellilere Açılıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim