• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Torbalı’da İzban Heyecanı

Torbalı’da İzban Heyecanı
Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Aliağa-Torbalı arasında faaliyete başlayacak İZBAN tren seferleriyle ilçede yeni bir dönemin açılacağını...

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Aliağa-Torbalı arasında faaliyete başlayacak İZBAN tren seferleriyle ilçede yeni bir dönemin açılacağını ifade etti.

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Aliağa ile Torbalı arasında 6 Şubat 2016'da başlayacak İzmir Banliyö Sistemi (İZBAN) seferlerinin ilçenin marka değerini artıracağını söyledi. Hızlı tren hattının devreye girmesiyle Torbalı'dan İzmir'e ve İzmir'den Torbalı'ya ulaşımın hızlı, ucuz ve konforlu olacağını ifade eden Başkan Görmez, "Torbalı'nın tarihinde ikinci bir sıçrama yaşayacağına inanıyoruz. Kentin tarihindeki ilk sıçrama bundan 150 yıl kadar önce inşa edilen İzmir-Aydın demir yolu hattı ile olmuştur. Türkiye tarihinin bu ilk demir yolu hattının faaliyete girmesiyle Torbalı, küçük bir kasaba iken bugünün yüz altmış bin nüfuslu metropol ilçesine dönüşmüştür. Şimdi de İZBAN'ın hızlı tren faktörünün Torbalı tarihinde önemli bir aktör olacağını düşünüyoruz" dedi.

İZBAN seferlerinin başlaması ile Torbalı'nın kabuğunu kıracağını dile getiren Adnan Yaşar Görmez, şöyle devam etti:

"Tam bir sanayi bölgesi olan bunun yanında tarım potansiyeliyle bilinen turizmde de yıldızı parlayan Torbalı'nın dışa açılma hamlesi İZBAN ile son raddeye ulaşacak. İZBAN, Torbalı ekonomisine, kentin sosyo-kültürel yapısına yeni bir ivme kazandıracak. Kentin marka değeri artacak ve burası İzmir'e ulaşımın avantajı bakımından daha cazip bir yerleşim olacak. Torbalı'nın Metropolis gibi tarihi güzelliklerinin tanıtılması için de bir fırsat oluşturacak. Seferlerin başlaması son yıllarda araç trafiği artan İzmir-Aydın kara yolu üzerindeki baskıyı da hafifletecek. Şahsi araçlarıyla İzmir'e gidenler İZBAN'a yönelecek. Vatandaşlarımız ucuz, konforlu ve hızlı bir şekilde yolculuk yapacak. Başta, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız sayın Binali Yıldırım olmak üzere emeği geçen herkese minnettarız."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim