• BIST 9530.47
  • Altın 2473.433
  • Dolar 32.4948
  • Euro 34.8146
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 17 °C

Torbalı’da İlk Meydan Atatürk Mahallesi’nde Açıldı

Torbalı’da İlk Meydan Atatürk Mahallesi’nde Açıldı
İzmir'in Torbalı ilçesinde, 12 bin kişinin yaşadığı Atatürk Mahallesi için tasarlanan meydan, coşkulu bir törenle hizmete açıldı.

İzmir'in Torbalı ilçesinde, 12 bin kişinin yaşadığı Atatürk Mahallesi için tasarlanan meydan, coşkulu bir törenle hizmete açıldı.

Torbalı Belediyesi tarafından altı mahalle için hazırlanan meydan projesinin ilki Atatürk Mahallesi'nde hizmete girdi. Yaklaşık 12 bin kişinin yaşadığı mahallede geçtiğimiz ay tamamlanan; ancak gelen şehit haberleri üzerine ertelenen meydanın açılış törenine çok sayıda vatandaş katıldı. 4 bin metrekarelik bir alan içerisinde tasarlanan meydan projesinde süs havuzları ve gezinti yolları yer alırken, proje vatandaşların beğenisini topladı. Açılış törenine katılan AK Parti İzmir Milletvekili ve MKYK üyesi Mahmut Atilla Kaya törende yaptığı konuşmada, projenin önemine değinerek, "Torbalı Belediyesi 10 yıl boyunca CHP'li bir belediye tarafından yönetildi. O dönem Atatürk Mahallesi maalesef çok ihmal edildi, adeta unutuldu. Mustafa Kemal Atatürk'ün adını taşıyan mahalleye yıllarca böyle bir muameleyi reva gördüler; ama şimdi bu mahallenin talihi değişti. Atatürk Mahallesi hak ettiği hizmetleri almaya başladı. Sadece Atatürk mahallesi değil, ilçenin her noktasına dokunan, her bireyine hizmet götürmek için durmaksızın çalışan bir belediye başkanımız var" dedi.

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez de, Atatürk Mahallesi'ne verdikleri sözleri bir bir tuttuklarına değinerek, "Yıllardan beri ihmal edilmiş olan bu mahallemizi "eşit hizmet" prensibi çerçevesinde Torbalı'nın en nezih mahallelerinden biri haline getireceğimize söz vermiştik. Meydan projesiyle bunun ilk ayağını gerçekleştirmiş olduk. Atatatürk Mahallesi'nde yapacağımız hizmetler bunlarla sınırlı kalmayacak verdiğimiz sözleri bir bir yerine getirmeye devam edeceğiz"şeklinde konuştu.

Başkan Görmez, Torbalı'nın kamu ve yerel yönetim yatırımlarında altın dönemini yaşadığını da vurgulayarak şöyle devam etti:

"Türkiye'nin en büyük çevre yatırım projesi olan Fetrek Çayı Sultanlar Vadisi projesi devam ediyor. Vekilimizinde katkısıyla üzerinde dört ayrı Osmanlı köprüsü yapılacak. 250 yataklı devlet hastanemiz aynı hızla sürüyor. SGK binamızı yakında açacağız. İZBAN ilçemize çok büyük bir değer kattı. Bugün açılışını yaptığımız meydanı istimlak ettik, Atatürk Mahallesi'ne kazandırdık. Torbalı Belediyesi Huzur Evi tamamlandı. Huzur evimizin bahçesini de istimlak ettik; yakında açılışını yapacağız. Bu mahallemiz için başka projelerimiz var. Eğitimden sağlığa, çevreden tarıma onlarca projeyi hayata geçiriyoruz. İzmir - Aydın yolu asfalt projesi ulaşımda ilçemize ayrı bir vizyon katacak. 40 adet çocuk parkını tamamladık. İki yürüyüş yolu yaptık oldukça güzel oldu. Torbalı'ya çok yakıştı. İki yıla sığdırdıklarımızı burada anlatmaya çalışsam zaman yetmeyecek."

Öte yandan, Torbalı Belediyesi'nin Pancar, Ayrancılar, Yazıbaşı, Çapak ve Torbalı mahalleri için hazırladığı meydan projelerinin de kısa süre içerisinde hayata geçirileceği belirtildi.

Torbalı’da İlk Meydan Atatürk Mahallesi’nde Açıldı

Torbalı’da İlk Meydan Atatürk Mahallesi’nde Açıldı

Torbalı’da İlk Meydan Atatürk Mahallesi’nde Açıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim