• BIST 9714.71
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 28 °C

Torbalı’da ‘Duyarlı Toplum Güvenli Kan’ Kampanyası

Torbalı’da ‘Duyarlı Toplum Güvenli Kan’ Kampanyası
Kızılay'ın kan stoklarındaki azalma, Torbalı halkını harekete geçirdi.

Kızılay'ın kan stoklarındaki azalma, Torbalı halkını harekete geçirdi. İlçedeki kamu ve sivil toplum temsilcileri geniş katılımlı toplantı düzenledi.

Ege Bölgesi'ndeki hastanelerin günlük bin 300 ile bin 500 ünite arasında değişen kan ihtiyacını karşılayan Türk Kızılayı, stoklarının giderek azalması nedeniyle bir dizi etkinlik, kampanya ve toplantılar düzenliyor. İzmir'in Torbalı ilçesinde düzenlenen "Duyarlı Toplum Güvenli Kan" kampanyası nedeniyle geniş katılımlı bir toplantı gerçekleşti. Toplantıya; Torbalı Kaymakamı Aydın Memük, Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Torbalı İlçe Emniyet Müdürü Özer Yılmaz, Torbalı SGK Müdürü Kadriye Ay, Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun, Torbalı Devlet Hastanesi Başhekimi Şenol Topçu, mahalle muhtarları ile ilçedeki diğer sivil toplum örgütlerinin, meslek odalarının temsilcileri katıldı.

"YANLIŞ ALGI DEĞİŞMELİ"

Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Gökay Gök, toplantıda yaptığı konuşmada; toplumun bütün kesimlerinin, kan bağışı konusunda hem duyarlı, hem de bilgili olmaya çağırdı. Kan bağışına ilişkin hala var olan yanlış algı ve bilginin artık değişmesi gerektiğini söyleyen Gök, "Türk Kızılayı, 2005 yılında Sağlık Bakanlığı'nın himayesi ve denetiminde, güvenli kan temininde yaşanan sıkıntıları ortadan kaldırmayı hedefleyen Güvenli Kan Temini Programı'nı başlattı. Program kapsamında etkin bir organizasyon ile ülke genelinde yayılarak en güvenli bağışçılardan sağlanan kanı; çağın gerektirdiği laboratuvar işlemlerinden geçirip bileşenlerine ayırarak uygun ısı koşullarında hastanelere ulaştırılması amaçlanıyor. Ege Bölge Kan Merkezimize bağlı yedi Kan Bağışı Merkezi ile birlikte; İzmir, Ödemiş, Aydın, Denizli, Manisa, Uşak, Marmaris kan bağışı toplama ve eğitim faaliyetlerini sürdürmektedir" diye konuştu. Gök, verdiklerini destek ve gösterdikleri duyarlılık için Torbalı Kaymakamı Aydın Memük ve Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez'e teşekkür ederek, plaket verdi.

"SAĞLIKTAKİ BÜYÜK REFORMLAR KAN BAĞIŞINA DA YANSIMALI"

Toplantıda konuşan Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Türkiye'nin sağlık alanında tüm dünyada örnek sayılacak büyük reformlar gerçekleştirdiğini belirtti. Torbalı'da yapımına başlanan 250 yataklı modern dijital hastane inşaatını örnek gösteren Başkan Görmez, "Sağlıktaki büyük değişimi, başarı hikayesini, oluşan sinerjiyi mutlaka kan bağışına, organ bağışına da yansıtmalıyız. Toplum kan ve organ bağışı konusunda sadece duyarlı değil kesin kararlı olmalıdır. Torbalı bunu da başaracaktır" dedi.

Torbalı’da ‘Duyarlı Toplum Güvenli Kan’ Kampanyası

Torbalı’da ‘Duyarlı Toplum Güvenli Kan’ Kampanyası

Torbalı’da ‘Duyarlı Toplum Güvenli Kan’ Kampanyası

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim