• BIST 9524.59
  • Altın 2493.556
  • Dolar 32.539
  • Euro 34.707
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Torbalı’da 41 işçiye bayram müjdesi

Torbalı’da 41 işçiye bayram müjdesi
Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, bir önceki belediye yönetimince kadroya alındıkları için aynı statüde çalıştırılması mümkün olmayan...

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, bir önceki belediye yönetimince kadroya alındıkları için aynı statüde çalıştırılması mümkün olmayan ve açılan davayı da kaybeden 41 işçiyi taşeron üzerinden tekrar işe alma kararı aldı.

Torbalı Belediyesinde, bir önceki belediyede kadroya alındıkları için aynı statüde çalıştırılması mümkün olmayan ve açılan davayı da kaybeden 41 işçiye, Torbalı Belediye Başkanı Belediye Başkanı Görmez'den müjde geldi. Başkan Adnan Yaşar Görmez, Türkiye'de bir işçinin kadrolu olarak işe alınmasının belli usül ve mevzuatının bulunduğunu, sürecin tamamen yasal biçimde ve ilgili kamu kurumlarının onayına bağlı olarak geliştiğini belirtti. Görmez, "Geçtiğimiz yıl İŞ-KUR'a verdiğimiz beyanname ile bu usulsüzlük ortaya çıktı. Bunun üzerine bu durumu düzeltmek için her yolu denedik. Gerekli hukuki zemini sağlamak için elimizden geleni yaptık. Daha sonra işçilerimizle üç ayrı toplantı yaparak kendilerine üç yol önerdik. İsteyen haklarını alıp işten ayrıldı, isteyen taşeron kadrosunda aynı haklarla çalışmaya devam etti, 41 kardeşimiz de mahkeme yolunu seçti. O zaman da söylemiştik, bir tek işçimiz mahkemeyi kazanırsa diğerlerine emsal gösterip hepsini işe geri alacaktık; ancak mahkeme işçilerin bu talebini haksız buldu, yapılan usulsüzlüğü de tescillemiş oldu. Bu kardeşlerimiz 14 ay boyunca işsiz kaldılar, aynı şekilde belediyemiz de 14 ay zorluklar çekti, hizmet kaybımız oldu. Mübarek Kurban Bayramı yaklaşıyor. İşçi kardeşlerime tekrar işe geri dönme müjdesi vermek istedim. Dileyen taşeron üzerinden tekrar belediyemizde işe başlayabilecek. Başkanlığa geldiğimizde söylediğim gibi adalet ve merhametten asla şaşmayacağız, sözüm gereğini yerine getiriyorum. İşçiler mahkemeyi kaybetti gerekçesinin arkasında saklanmayacağız" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim