• BIST 9548.09
  • Altın 2498.086
  • Dolar 32.4993
  • Euro 34.5477
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 25 °C

Torbalı İzban’a İzmirlilerden Yoğun İlgi

Torbalı İzban’a İzmirlilerden Yoğun İlgi
Türkiye'nin en büyük kent içi banliyö sistemi İZBAN'ın 30 kilometrelik Torbalı hattı vatandaşların akınına uğradı.

Türkiye'nin en büyük kent içi banliyö sistemi İZBAN'ın 30 kilometrelik Torbalı hattı vatandaşların akınına uğradı. Yoğun talep olduğunu belirten Başkan Görmez, "İnsanlar çevre ilçelerden araçlarıyla Torbalı'ya geliyor, İZBAN'a binip İzmir'e gidiyor" dedi.

İZBAN'ın, Torbalı yönündeki 6 istasyonun daha yolculu seferlere başlamasıyla İzmirliler rahat bir nefes aldı. İZBAN'ı 80 kilometreden 112 kilometreye, istasyon sayısını 32'den 38'e çıkaran Torbalı hattına ilgi hayli yoğun oldu. Toplu ulaşım sisteminde aktarmanın raylı sisteme entegrasyonunu arttıran sistemin devreye girmesi İzmir'de banliyö sistemini kullanan yolcu sayısında da artış gerçekleşti.

"EKONOMİK VE SOSYAL YAŞAMI YÜKSELTECEK"

Açılan İZBAN istasyonu ile Torbalı'nın metropol bir ilçe haline geleceğine dikkat çeken Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, projeye katkı koyan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a Torbalılar olarak minnettar olduklarını söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na ve emeği geçenlere de teşekkürlerini ileten Görmez, "İZBAN projesi Torbalı'yı trafik yönünden rahatlatacak, ekonomik, ve yaşamı yükseltecek çok önemli proje. Gerçekten Torbalı'yı merkez ve metropol ilçe yapacak 30 kilometre uzunluğunda ve bizim için çok değerli" dedi.

"ARAÇLARIYLA GELİYORLAR İZBANLA İZMİR'E GİDİYORLAR"

İZBAN'ın yolcu seferlerine başlaması ile büyük ilgi gördüğünü aktaran Başkan Görmez, "Açılan İZBAN hattına vatandaşların çok yoğun ilgisi var. Torbalı hakikaten metropol bir ilçe oldu. Ödemiş'ten Tire'ye, Selçuk'a Bayındır'a kadar bütün vatandaşlarımız seyahat için kendi araçlarıyla Torbalı'ya gelip buradan İzmir'e İZBAN hattını kullanarak gidiyorlar. Çok yoğun bir talep var. İnsanların sevinçleri gözlerinden okunuyor. Hepimiz mutluyuz" diye konuştu.

İZMİRLİLERE TURİZM MÜJDESİ

Torbalı'nın genellikle tarım ve sanayi şehri olarak tanıtımının yapıldığına dikkat çeken Başkan Görmez, İzmirlilere bir müjde verdi. Torbalı'nın artık turizm kenti olarak da turist çekeceğini anlatan Görmez, "İlçemiz çok hızlı nüfus artışına sahip, 600 sanayicinin çalıştığı, fabrikaların olduğu 400 bin dekar tarım arazisine, doğal güzelliklere, şahane köylere sahip. Torbalı'yı tanıtırken, tarım ve sanayi şehri olarak bugüne kadar tanıttık. Ancak şimdi turizme de sahibiz. Metropolis ören yeri kapsamına bakanlığımızca alındı, çok yakında buraya turistik turlar başlayacak. Bunun müjdesini de bütün İzmirlilere ve Türkiye'ye vermek istiyorum" ifadelerini kullandı.

FETREK ÇAYI SULTANLAR VADİSİ

Orman ve Su işleri Bakanımız Veysel Eroğlu'nun katkılarıyla merakla beklenen 22 kilometrelik Fetrek Çayı Sultanlar Vadisi projesinin de önümüzdeki yıllarda açılacağını aktaran Başkan Görmez, hem İzmirlilerin hem de çevre illerden vatandaşların akın akın gelip görebileceği bir rekreasyon alanı oluşturacaklarını dile getirdi.

"ÖNCE HAYAL KURUYORUZ, SONRA GERÇEKLEŞTİRİYORUZ"

Torbalı'ya vaat ettikleri her şeyi bir bir gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Görmez, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz hayal kurarak başlıyoruz işe. Fetrek Çayı Sultanlar Vadisi benim hayalimdi. Torbalı'ya kazandırdığımız 250 yataklı devlet hastanesi projemiz de benim bir hayalimdi. Şimdi yeni bir hayal kurmaya başladık. Torbalı'ya bir üniversite kazandırmak istiyoruz. Önce hayal kuruyoruz, büyüklerimize iletiyoruz. Zaman içerisinde de gerçekleştiriyoruz. Torbalı bu hızlı gelişmesiyle bu büyük yatırımları hak ediyor."

Torbalı İzban’a İzmirlilerden Yoğun İlgi

Torbalı İzban’a İzmirlilerden Yoğun İlgi

Torbalı İzban’a İzmirlilerden Yoğun İlgi

Torbalı İzban’a İzmirlilerden Yoğun İlgi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim