• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 18 °C

Topuk Göletinde Kano Yarışı Düzenlenecek

Topuk Göletinde Kano Yarışı Düzenlenecek
Doğa sporları merkezi haline gelen Kaynaşlı'da önümüzdeki günlerde kano yarışları düzenlenecek.

Doğa sporları merkezi haline gelen Kaynaşlı'da önümüzdeki günlerde kano yarışları düzenlenecek. Kano federasyonunun Topuk yaylasında yarış düzenleyeceğini bildiren Belediye Başkanı Erol Bayraktar, Cumayeri'nde de inceleme yapacaklarını belirtti.

Kano Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Sami Mengütay, federasyonca oluşturulan heyet ile birlikte geçtiğimiz hafta Kaynaşlı'ya gelmiş ve Topuk Yaylası Göleti'nde incelemelerde bulunmuştu.

Kaynaşlı Belediye Başkanı Erol Bayrak'ı makamında ziyaret eden federasyon başkanı, Topuk Yaylası göleti ve çevresi, coğrafi konumu, konaklama yerleri gibi konularda önemli bilgiler almıştı.

Federasyon olarak kano branşının yapıldığı il veya bölge sayısının arttırılmasının en önemli hedefleri arasında yer aldığını belirten Mengütay, yaptığı görüşmeler neticesinde, Kaynaşlı'da Kaymakam Şenol Koca ve Belediye Başkanı Erol Bayraktar'ın her konuda destek vermeye hazır olduklarını belirtmişti. Mengütay ayrıca kano sporu için de oldukça uygun bir alan olduğu için, faaliyet programında yer alan uygun bir zaman dilimi içinde Topuk yaylasında bir yarış yapmayı planladıklarını kaydetmişti.

Kaynaşlı Belediye Başkanı Erol Bayraktar Kano federasyonu ile yapılan görüşmelerin detaylarını anlattı, Topuk yaylasında yapılacak yarışın yanı sıra, federasyonun talebi olan uygun bir dere yatağı için de Cumayeri'nin önerildiğini söyledi.

Bayraktar, "Doğa sporları merkezi olma yolunda her zaman söylediğimiz gibi emin adımlarla ilerliyoruz. Türkiye'de değil Dünya'da da tanınır olmaya başladık hem ilimiz hem ülkemiz adına. Sayın Valimiz Ali Fidan önderliğinde Sayın Kaymakamımızla birlikte. Biz federasyonlarımıza ziyaretler yapıyoruz. Onlar da iadeyi ziyaretler gerçekleştiriyorlar. Kano Federasyonunu da ziyaret ettik İadeyi ziyaretlerinde de Kaynaşlı'da kano yarışlarının yapılabileceği 3 yer gösterdik. Kurugöl ve Topuk Yaylasını gösterdik. Topuk Yaylasında bu sene bir yarışma gerçekleştirecekler. İlimizde dere yatağında kalıcı bir yer yapma arzusundalar. Biz kendilerine Cumayeri'nde rafting alanında bunu gerçekleştirebileceklerini söyledik. Önümüzdeki günlerde Cumayeri'ne gelip incelemelerde bulunacaklar. Sonuç olarak biz sadece Kaynaşlı için değil Düzce'miz ve ülkemiz için çalışmaya devam ediyoruz" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim