• BIST 9094.06
  • Altın 2324.811
  • Dolar 32.3705
  • Euro 34.976
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

‘Toprak’ Ödülle Döndü

‘Toprak’ Ödülle Döndü
Memur-Sen'e bağlı Eğitim Bir-Sen tarafından "Örgütlenme" temasının ele alındığı kısa film yarışmasında Muğlalı genç yönetmen Mehmet Topbaş 100...

Memur-Sen'e bağlı Eğitim Bir-Sen tarafından "Örgütlenme" temasının ele alındığı kısa film yarışmasında Muğlalı genç yönetmen Mehmet Topbaş 100 eser arasında mansiyon ödüle layık görüldü. Antalya'da düzenlenen törende Topbaş ödülünü, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Eğitim-Bir-Sen Onursal Başkanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Uluslar arası Eğitim Sendikalarının temsilcileri, Eğitim-Bir-Sen Şube yönetimleri, ilçe temsilcileri ve çok sayıda davetlinin katıldığı törende ödülünü Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan'ın elinden aldı.

Eğitim-Bir-Sen Muğla Şube Başkanı Önder Uçak, "Toprak" filminin yönetmen, senarist ve oyuncularını Menteşe Öğretmenevinde bir araya getirirken, sendika olarak "Toprak" filmiyle mansiyona layık görülen genç yönetmen Mehmet Topbaş'a ve ekibine hem teşekkür etmek, hem de bundan sonraki yapacağı çalışmalar da destek olmak istediklerini söyledi. Uçak, "Sadece ücret sendikacılığı yapan bir sendika değiliz. Sendikacılığı akademik hizmet sendikacılık diye yeniden adlandıran bir sendikayız. Kazanımlarımız ülkenin kültürel, sosyal alanına katkı sağlamaktadır. Genel merkezimizin düzenlemiş olduğu ikinci kısa film yarışmamızda sanatçı arkadaşlarımızın çalışmaları bize heyecan verdi. Bu sene ikincisi düzenlenen yarışmamıza yüzden fazla kısa film katıldı. Muğla'mızdan kısa film yarışmasına katılarak bizimle aynı heyecanı paylaşan örgütlenme adına filmle katkı veren yönetmenimiz Mehmet Topbaş, oyuncularımıza ve teknik ekibine bundan dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.

Kültürü ön plana çıkaran, geçmişini bilen, geleceği ile hesabı olan, değerlerine sahip çıkan her yayın organını ve yapımı destek vereceklerini belirten Uçak, "Bu kısa film, bizim için bu anlamada daha fazla önem taşımaktadır. Bir önceki yıldan daha fazla katılım olan kısa film yarışmamızı hem üzerine koyarak devam ediyoruz, hem de uluslararası bir boyuta taşımayı düşünüyoruz. Kültürümüzü ön plana çıkaran, toplumu ve özellikle gençlerimizi bilinçlendirecek, geçmişini bilen geleceği ile hesabı olan değerlerimize sahip çıkan bir anlayışa sevk edecek olumlu yayın organlarına, filmlere, programlara ihtiyaç vardır. Şuan burada bulunan Mehmet Topbaş kardeşimiz gibi bilinçli, kültürümüze ve değerlerimize sahip çıkan yönetmen ve senaristlerin desteklenmesi bu anlamda önemlidir. Tekrar örgütlü mücadeleye "Toprak" filmiyle verdikleri destek için film ekibine teşekkür ediyor başarılarının devamı diliyoruz" dedi.

Muğlalı genç yönetmen Mehmet Topbaş, hayallerini adım adım gerçekleştirme yolunda Eğitim Bir-Sen tarafından verilen ödülün büyük hayallerinin en önemli mihenk taşlarından birisini oluşturduğunu belirti. Topbaş, "Benim hayallerim var. Hayallerimi gerçekleştirmek için merdivenleri ağır ağır çıkmak ve sıkı tutunmak istiyorum. Eğitim Bir-Sen'in bu yıl ikincisini düzenlediği ve örgütlenme bilincini ön planda tutan kısa film yarışmasının olduğunu duyunca çok kısa bir sürede ekibimizi kurduk. Ustam ve hocam Murat Günay başta olmak üzere filmde rol alan Muğlalı büyüklerim ve Üniversite öğrencileri ile çok iyi bir eser ortaya çıktı. Yaklaşık 3 bin kişinin önünde yönetmen ve yapımcı Derviş Zaim gibi örnek aldığım bir jüri önünde ödül almak bizi onurlandırdı. Başta Eğitim Bir-Sen ailesine ve filmde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

'Toprak" filminin yönetmenliğini Mehmet Topbaş, yapımcılığını Murat Günay, müziğini F. Eser Şenol yaparken, Muğla'da çekilen kısa filmde Seçil Baydar, Nihat Kapiz, İzzet Gönül, Emre Akcan, Halil İbrahim İlkin, Recai Pekpak, Halit Güneş, Mustafa İstekin, Tolga Çınar ve Yelişyurt (Pisi) Belediye eski Başkanı Mehmet Güner rol aldı.

‘Toprak’ Ödülle Döndü

‘Toprak’ Ödülle Döndü

‘Toprak’ Ödülle Döndü

‘Toprak’ Ödülle Döndü

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim