• BIST 9461.31
  • Altın 2492.122
  • Dolar 32.5992
  • Euro 34.8003
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

’Toplumsal Değişim Ve Davet’ Konferansı Gerçekleştirildi

’Toplumsal Değişim Ve Davet’ Konferansı Gerçekleştirildi
Davet ve Kardeşlik Vakfı Adana Şubesi (Kalem Vakfı) tarafından düzenlenen "Toplumsal Değişim ve Davet" konulu konferansta, Araştırmacı Yazar Muhammed...

Davet ve Kardeşlik Vakfı Adana Şubesi (Kalem Vakfı) tarafından düzenlenen "Toplumsal Değişim ve Davet" konulu konferansta, Araştırmacı Yazar Muhammed Özkılınç, toplumu değiştirmenin, Müslüman fert, Müslüman aile ve Müslüman toplumun oluşturulmasıyla gerçekleşeceğini söyledi.

Davet ve Kardeşlik Vakfı Adana Şubesi (Kalem Vakfı) tarafından düzenlenen ve Araştırmacı Yazar Muhammed Özkılınç'ın katılımıyla "Toplumsal Değişim ve Davet" konulu konferans tamamlandı. Adana'nın yerel kanalları tarafından canlı olarak yayınlanan konferans Kur'an-ı Kerim'in tilaveti ile başladı. Davet ve kardeşlik Vakfı Adana Şubesi (Kalem Vakfı) Başkanı Hasan Gümüştaş'ın açıklamasında, "İnsanlar için ortaya çıkarılmış en hayırlı Ümmet, insanlara iyiliği emredip kötülükten sakındırandır" (Ali İmran süresi 110) ayetini hatırlattı ve sahabeden örnekler sunup açılış konuşmasından sonra, Davet ve Kardeşlik Vakfı'nın tanıtım gösteriminin ardından kardeşlik ezgisi ile sunuma devam etti.

Katılımcı Araştırmacı Yazar Muhammed Özkılınç'ın konferansı büyük bir ilgi ile katılımcılar ve ekran başındakiler tarafından izlendi. Muhammed Özkılınç konuşmasında, "Toplumu değiştirmek, Müslüman fert, Müslüman aile ve Müslüman toplumun oluşturulmasıyla gerçekleşecektir. İslam'ın gönülleri fethetmeye dayandığını ve gönüllerin fethedilmesi ile toplumu da değişeceğiz" dedi.

Devrimlerle gelenlerin, devrimlerle gideceği üzerinde duran Özkılınç, "Toplumu İslami anlayış çerçevesinde değiştirmeyenlerin, bozulmuş ve fitnelerle yoğrulmuş olan toplumla karşı karşıya kalıp, aksi yönde değişeceğini" vurguladı. Özkılınç, konuşmasına şöyle devam etti: "Sahabe, tabiin ve ulemanın, çok az imkanlar ile büyük başarılar elde etti ve büyük değişimler gerçekleştirdi. Günümüz Müslümanları ise birçok imkanlara rağmen, çok düşük başarılar elde ediyor. Bunun sebebinin ise; toplumsal değişimin gerçekleştirilmesi için Müslüman toplumun gereken fedakarlığı göstermemelerinden kaynaklanıyor. Dünyadaki toplumların İslam'ı doğru temsil eden ilim adamları, İslam'ı doğru anlatan bilim insanları, Müslüman tüccar ve zanaatkarların eliyle değişiyor. Bugün Müslümanların en büyük sorununu, tebliğden ziyade İslam'ı tam olarak temsil edilememesidir" ifadelerini kullandı.

Doğru temsil ile toplumsal değişimin gerçekleşeceğini, bu yolun Peygamberler ve onlara tabi olan havari ve sahabelerin yolu olduğunu belirten Özkılınç, sözlerini şöyle tamamladı: "Toplumsal değişimi gerçekleştirmek istiyorsak, İslam'ı doğru temsil ederek, tebliğ faaliyetleri ile Müslüman fert, Müslüman aile ve Müslüman toplumu ilmek ilmek işlememiz gereklidir".

’Toplumsal Değişim Ve Davet’ Konferansı Gerçekleştirildi

’Toplumsal Değişim Ve Davet’ Konferansı Gerçekleştirildi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim