• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.9392
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Toplumda Kadının Yeri Konulu Seminer Düzenlendi

Toplumda Kadının Yeri Konulu Seminer Düzenlendi
Erzincan'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Erzincan Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Erzincan Üniversitesi ve Erzincan İl Milli Eğitim...

Erzincan'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Erzincan Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Erzincan Üniversitesi ve Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğü organizasyonunda düzenlenen etkinlik ile Toplumda Kadının Yeri, Ailenin Korunması Kanunu konularında bilgilendirme semineri düzenlendi.

Erzincan Türk Telekom Toplantı salonunda düzenlenen programa Erzincan Valisi Süleyman Kahraman ile eşi Muhsine Kahraman, Vali Yardımcısı Dede Musa Baştürk, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy ile eşi, Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, İl Gıda Tarım Hayvancılık il Müdürü Sırrı Yılmaz, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Muhammer Doğan, Çalışma ve İşkur İl Müdürü Ömer Faruk Çelik ve bayanlar katıldı.

Program Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Muhammer Doğan açılış konuşması ile başladı. Muhammer Doğan konuşmasında; "Huzurlu ve mutluluğumuzun temel taşları ola kadınlarımız varlıkları ile her alanda fedakârlıkları üretkenliği ve duyarlılığı temsil etmektedirler. Lakin dünyamızda hızlı değişim ve dönüşüm kadınlarımızın sorumluluklarını arttırmakta ev ve iş alanında sorumluluğu artan kadınlarımızın sorunlarında da maalesef artış gözlemlenmektedir. Bu da özellikle sosyal hayatın bir alanına kadar kadınlarımıza çeşitli düzenlemeler ve pozitif ayırımcılık uygulamaları ile desteklenmesine duyulan ihtiyacı görünür kılmaktadır. Bizler Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak toplumsal cinsiyet eşitliğinin gerçekleştirilmesi ve işleyebilmesi için çalışmalar yapmaktayız. Devletimizin bu konuya büyük hassasiyet gösterdiğini biliyoruz. Kadınlarımıza bir çok sosyal hizmet vermekteyiz. Aile eğitim programları kapsamında aile sorunlarının çözülmesi konusunda bir dizi faaliyet yürütmekteyiz. Biliyoruz ki ailenin güçlenmesi kadının güçlenmesi ile mümkündür" dedi.

Daha sonra kadının hayatımızda ki yerine değinen Erzincan Valisi Süleyman Kahraman'ın eşi Muhsine Kahraman; "Kadının ilerlemesi sosyal adaletin bir şartı olmakla birlikte sadece bir kadın sorunu değildir. Bu konu sürdürülebilir adil ve kalkınmış bir toplumu inşa etmenin tek yolu olup politik sosyal ekonomik kültürel ve çevresel güvenliği başarmada da ön koşuldur" dedi.

Muhsine Kahraman konuşmasının devamında; "Bütün kadınlarımız için böylesine anlamlı böylesine önemli bir günde Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğü Erzincan Üniversitesi'nin ortaklaşa düzenlediği 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğine katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Biliyoruz ki kadın toplumun en etkili yönlendirici birleştirici koruyucu unsurudur. Kadının ilerlemesi sosyal adaletin bir şartı olmakla birlikte sadece bir kadın sorunu değildir. Bu konu sürdürülebilir adil ve kalkınmış bir toplumu inşa etmenin tek yolu olup politik sosyal ekonomik kültürel ve çevresel güvenliği başarmada da ön koşuldur. Demokratik ileri bir toplum için kadınların güçlendirilmeleri, etkinlik alanlarının genişletilmesi, eğitim, istihdam sağlık siyaset, hukuk ve bunun gibi eşit fırsat ve olanaklardan faydalanabiliyor olmaları, dolayısıyla büyük önem taşımaktadır. Tüm dünyada tartışılan kadın kimliği ülkemizde ırksal, kültürel etnik dini vb farklılıklar içerisinde algılanmakta ve bu farklılıkları ile gerek sosyal gerek siyasal hayatımızı zenginleştirmektedir. Bu zenginlik demokrasimizi güçlendirmekte aynı zamanda toplum ahengimizi ortaya koymaktadır. Osmanlıdan bu yana bu çeşitlilik ve kimlik zenginliğini yaşayan ülkemizde kadınlar erkeklerle birlikte sosyal, kültürel, siyasal tarihimizin inşa ihyasında büyük roller üstlenmişlerdir. Unutulmamalıdır ki istiklal savaşının Nene Hatun'u, Halide Edip Adıvar'ı, Halime Çavuş'u bizim kadınlarımızdır. Tarih bu konuda bize şöyle seslenir; Kadının müdahil olmadığı kafasında yer bulmadığı hiçbir sosyo-kültürel ve siyasal hareket başarıyı yakalayamamıştır. Şimdiden siz kadınlarımızın 8 Mart kadınla gününüzü kutluyorum" dedi.

Doç. Dr. Hayrunnisa Özdemir ailenin korunması kanunu hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Daha sonra Prof. Dr. Adem Dölek toplumda kadının yeri hakkında bilgiler verdi. Program, Hacı Ali Akın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencilerinin hazırladığı skeç gösterimi devam etti. Son olarak Ersevenler Aile destek programı kapsamında Erzincan Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından bayan kuaförlük kursu kursiyerlerine katılım belgeleri verildi.

Toplumda Kadının Yeri Konulu Seminer Düzenlendi

Toplumda Kadının Yeri Konulu Seminer Düzenlendi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim