• BIST 9079.97
  • Altın 2325.218
  • Dolar 32.3458
  • Euro 34.9467
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Hastaları Spor Yaparak Öz Güven Kazanıyor

Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Hastaları Spor Yaparak Öz Güven Kazanıyor
Yozgat'ta Toplum Ruh Sağlığı Merkezine gelen hastalar Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Salonunda spor yaparak, hem öz güven kazanıyor hem...

Yozgat'ta Toplum Ruh Sağlığı Merkezine gelen hastalar Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Salonunda spor yaparak, hem öz güven kazanıyor hem de takım olma bilinci artıyor.

Devlet Hastanesi, Yozgat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Yozgat Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile ortaklaşa bir projeye imza atarak, Yozgat Devlet Hastanesi, bünyesinde bulunan Toplum Sağlığı Merkezine gelen hastaların spor yaparak topluma kazandırılması amaçlanıyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Basketbol Antrenörü Durak Tekgül eşliğinde basketbol antrenmanı yaptırılan hastalar, spor yapmaktan büyük zevk alıyor.

Yozgat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Oğuzhan Güneşer, 2016 yılı projelerimizden bir tanesi de Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği ile gerçekleştirdikleri Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde tedavi gören bireylerin topluma kazandırılması projesi olduğunu belirterek, " Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak ruhsal rahatsızlıkları olan bireyleri spora teşvik ederek tedavilerine bir nebze olsun fayda sağlamayı hedefliyor projede emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. İsmail Kurca, Toplum Ruh Sağlığı Merkezindeki hastalar için üç önemli bir kurumun bir araya gelerek sosyal projeyi hayata geçirdiklerini ifade ederek, "Ruhsal hastalıklar toplumun bütününü ilgilendiren bir sorundur. Ruhsal hastalıklar sık görülür, toplumun her kesimini etkiler. Tedavi edilmezlerse kişisel, toplumsal ve maddi kayba neden olur. Yozgat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Yozgat Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü yaptığımız projede hastalarımızın topluma kazandırılması için günlük yaşam aktivitelerinden sporla destekleyerek, takım ruhunu yaşamaları, birlikte yapılan çalışmalardaki uyumlarının sağlanmasını hedeflemekteyiz. Böylesine anlamlı bir projede bizlerden desteklerini esirgemeyen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Hastaları Spor Yaparak Öz Güven Kazanıyor

Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Hastaları Spor Yaparak Öz Güven Kazanıyor

Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Hastaları Spor Yaparak Öz Güven Kazanıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim