• BIST 8983.9
  • Altın 2282.65
  • Dolar 32.2607
  • Euro 35.0338
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

Toplum Destekli Polislik, din görevlilerini dolandırıcılara karşı uyardı

Toplum Destekli Polislik, din görevlilerini dolandırıcılara karşı uyardı
Kırşehir Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik (TDP) Şube Müdürlüğü ekipleri, din görevlilerini telefon dolandırıcılığı ve hırsızlık...

Kırşehir Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik (TDP) Şube Müdürlüğü ekipleri, din görevlilerini telefon dolandırıcılığı ve hırsızlık olaylarına karşı bilgilendirme semineri ile uyardı.

TDP Şube Müdürlüğünün Kırşehir Müftülüğü Konferans Salonunda düzenlediği seminerde, kent merkezi ve bağlı köylerdeki 250 din görevlisi ve müftülük çalışanına dolandırıcılık ve hırsızlık olayları konusunda bilgilendirme yapıldı.

Dolandırıcılık ve hırsızlık olaylarının önlenmesi amacıyla düzenlenen seminerde konuşan Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü görevlisi Komiser Özer Özkardeş, her türlü dolandırıcılık olayına karşı herkesin bilinçlenmesi gerektiğini belirterek, suç ve suçlulara karşı mağdur duruma düşmemeleri için 155 Polis İmdat hattını aramalarını istedi. Özer, din görevlilerinden camilere gelen vatandaşların da bilgilendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Seminerin sonunda din görevlileri ve müftülük çalışanlarına dolandırıcılık ve hırsızlık olaylarıyla ilgili broşür dağıtıldı. Kapıdan satışlar, telefon dolandırıcılığı ve hırsızlık olayları konusunda bilgilerin yer aldığı broşürde şu uyarılar yer alıyor; "Devlet görevli, savcı, asker diye söze başlayarak, çeşitli sebeplerle "Hesaplarınız terör örgütü tarafından ele geçirildi" ya da "Çocuğunuz zor durumda, biz kurtaracağız" şeklinde ifadelerle para veya değerli eşya isteyen kişilere itibar edilmemeli. Kendileriyle iletişime geçen kişilere kimlik bilgileri verilmemeli."

TDP Şube Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, telefon dolandırıcılığına yönelik, Kırşehirlilerin suç ve suçlulara karşı kendi kendilerini koruma refleksi kazandırılması ve mağdur duruma düşmemeleri için bilgilendirme çalışmalarının devam edeceği ifade edildi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim