• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 28 °C

"Toplama" taş ile ev yaptı

"Toplama" taş ile ev yaptı
Kayserili inşaat ustasının farklı ebat ve renkte topladığı taşları kullanarak yaptığı ev, otantik görüntüsüyle dikkat çekiyor.

Kayserili inşaat ustası Bekir Yıldız'ın, farklı ebat ve renkte topladığı taşları kullanarak yaptığı otantik evin duvarlarında, Kudüs, Lut Gölü ve Mescid-i Aksa çevresinden getirdiği taşlar da bulunuyor.

Tomarza ilçesine bağlı Bel köyünde oturan 60 yaşındaki Bekir Yıldız, kardeşleri ile 16 yıl İsrail'de inşaatlarda çalıştığını, son dönemde müteahhitlik yaptığını, 4 yıl önce köyüne döndüğünü söyledi.

Gurbetteyken farklı mekanlardan temin edeceği taşları kullanarak ev yapma hayali kurduğunu, bu gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını belirten Yıldız, şunları anlattı.

"Evimde farklı coğrafyalardan, memleketlerden izler olsun istiyordum. Bu hayalimi anlattığım bir arkadaşım, Kudüs'te çalışırken büyük bir taşa adımı yazmıştı. El Halil kentinde, üzerinde 'Allah' yazan taş bulmuştum. Mescid-i Aksa'nın güneyindeki tepeden ve Lut Gölü'nden de taş toplamıştım. Bu taşları ara ara uçakla Türkiye'ye getirdim. Bir keresinde 50 kilogramlık taşı, İsrail'den uçakta kucağımda getirmiştim. Sorun çıkaran görevlileri çok uğraşıp, ikna etmiştim. Türkiye'de de Kayseri, Konya, Antalya, Ankara, çevre köy ve ilçelerden topladığım taşları evimin inşaatında kullandım. Köyümden bir taş bile kullanmadım. Evi görenler şaşırıyor."

Hayvanlar için taştan suluk yaptığını da belirten Yıldız, "Evimde huzur içinde oturuyorum. Tam istediğim gibi oldu. Diğer canlıları da unutmamak için bahçe duvarına su konulan taşlar yerleştirdim. Sabah taşları doldururum" diye konuştu.

Yıldız'ın eşi Ayşe Yıldız da "Durmadan taş toplayıp, yaşına aldırmadan bu evi yaptı. Kocaman taşları kendi taşıdı" dedi.

Köy muhtarı Bayram Kuş da "Bekir ağabey, tarihi eser gibi ev yaptı. Hem de kimsenin yardımı olmadan tek başına evini inşa etti. Normalde bir insanın kaldıramayacağı taşlarla duvar ördü" ifadelerini kullandı.

ekran-resmi-2014-07-02,-3.43.01-pm.png

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim