• BIST 9057.89
  • Altın 2292.138
  • Dolar 32.3126
  • Euro 35.0981
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Topbaş'ın İstanbul hayali

İstanbul'un trafik sorununu çözmeyi hayal ettiğini belirten Kadir Topbaş, "İstanbul için, trafik sorununu çözdüğümüz, devasa parklar yaptığımız bir kent hayal ediyorum" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve gelecek yerel seçimlerde tekrardan AKP tarafından aday gösterilen Kadir Topbaş, katıldığı bir televizyon kanalında soruları yanıtladı.

Adaylık süreci ile ilgili konuşan Topbaş, "Adaylık süreçleri siyasi partiler içerisinde demokratik bir yarışmadır. İyiki demokratik bir rejimdeyiz. Bir seçim sürecimiz var. Benim şahsım, ben ikinci dönem de görev yaptım. Partim, üçüncü kez beni aday gördü. Çok yüksek çıkan kamuoyu yoklamalarından sonra beni uygun gördüler. Genel başkanımıza, partimizin yöneticilerine ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

İstanbul'da belediye başkanlığının Türkiye siyasi hayatında önemli bir yere sahip olduğuna değinen Topbaş, "İstanbul, tesadüflere terk edilemeyecek, maceralara sürüklenmeyecek kadar farklı bir kent. Burada tabiki başarılar istenmekte. Benimle ilgili partimin bir endişesi olmadı, yaptıklarımız ortada. Tarlada izi olanın harmanda yüzü olur. Bizim tarlada izimiz vardı. Anlımız açık, başımız dik. Bir değerlendirme yapıldı. Sonuç böyle tecelli etti" diye konuştu.

Topbaş, bugüne kadar 60 kattrilyon lira yatırım yaptıklarını belirterek, "Dünyaya örnek olacak çalışmalarımız var. Örneğin; İstanbul'un sinek üreme haritalarını çıkarttık ve oralarda biyolojik mücadele başlattık. 2014'te de dünyada ilk defa sivrisinek zirvesi yapılacak İstanbul'da" açıklamasını yaptı.

Hiç anket yaptırmadığını da sözlerine ekleyen Topbaş, doğru işler yaptıklarını ve bu sürdükçe başarının da kaçınılmaz olduğunu ifade etti. Topbaş, İstanbul'un 2100'e kadar su sorunu yaşamayacağını iddia etti.

Gezi Parkı olaylarının seçime etkisi

İstanbul'da yaşayan vatandaşların kentle özdeşleştiğini ifade eden Topbaş, Gezi Parkı protestolarının ilk günlerinde samimi bir tepki ile karşılaştıklarını, ancak daha sonra olayların seyrinin değiştiğini savundu.

Topbaş, olaylarla ilgili şöyle konuştu:

"Olaylar başında duyarlılıkla başladı. İlk hareket gerçekten öyleydi. Sonradan farklı bir mecraya taşındı. Demekki bazı şeylerin eksiklikleri var. Bazı şeyler var ki, nabzı tutmak dediğimiz anlamı var. Gezi'yi bir bütün halinde çevre duyarlılığı olarak görmek istemiyorum. Farklı alanlara taşındı çünkü. Bu Gezi'nin yansıması olarak bazıları, 'seçimlerde nasıl bir sonuç çıkartabiliriz' diye hesap yapabilirler, ama bir sonuç alacaklarını düşünmüyorum."

"Mustafa Sarıgül henüz aday değil"

Topbaş, CHP'den İBB için aday adayı olması beklenen Mustafa Sarıgül ile ilgili "Ne düşünüyorsunuz" sorusuna şöyle cevap verdi:

"Şu anda benim adaylığım net, diğerleri henüz net değil. Demirel 'Siyasette 24 saat çok uzun bir zaman dilimidir' der. Yarın bir değişim olmayacağını bilemeyiz."

Topbaş, İBB'nin iç borcu olmadığını, dış borcun da, borçlanma limitinin yüzde 38'inde olduğunu söyledi.

İstanbul'un trafik sorununu çözmeyi hayal ettiğini belirten Topbaş, "İstanbul için, trafik sorununu çözdüğümüz, devasa parklar yaptığımız bir kent hayal ediyorum. Bunun için de 2016'da raylı sistemlerimizi 7 milyon kapasiteye, 2019'de 11 milyon kişi kullanacak hale getirmek istiyoruz" dedi.

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim