• BIST 9443.71
  • Altın 2502.724
  • Dolar 32.597
  • Euro 34.805
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Topbaş: Teknoloji geliştikçe zulüm artıyor

Topbaş: Teknoloji geliştikçe zulüm artıyor
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 21. yüzyıla gelinmesine rağmen ve teknoloji geliştikçe zulüm arttığını söyledi.


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 21. yüzyıla gelinmesine rağmen ve teknoloji geliştikçe zulüm arttığını söyledi. Topbaş, Gazze’nin şu an her şeye muhtaç olduğunu kaydeden Topbaş, belediye olarak 10 milyon lira ile kampanyaya katıldıklarını belirtti.

Başbakanlık tarafından başlatılan Diyanet İşleri Başkanlığı koordinasyonunda devam eden Gazze’ye yardım kampanyası tanıtım töreni, Büyükşehir Belediyesi Topkapı 1453 Sosyal Tesisleri’nde yapıldı. Toplantıya; İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İl Müftüsü Rahmi Yaran ve çok sayıda davetli katıldı.

Toplantıda Konuşan Başkan Kadir Topbaş, Gazze’de yüzyılın vahşeti yaşandığını belirterek, “İnsanlık ölüyor, ama maalesef insanlar seyrediyor. Dünyanın vicdanı kanıyor. Bu yüzyılımızda bir vahşet yaşanıyor, dünyanın vicdanı kanıyor ve insanlık ölüyor. 21. yüzyıla gelmemize rağmen ve teknoloji geliştikçe maalesef zulüm artıyor.” diye konuştu.

Gazze’nin şu an her şeye muhtaç olduğunu kaydeden Topbaş, şöyle devam etti: “Yardımlarımıza ihtiyaçları var. Başbakanlığımız Gazze’ye yardım kampanyası başlattı. Diyanet işleri başkanlığı koordine edecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak 10 milyon lira ile kampanyaya katılıyoruz.”

Vali Hüseyin Avni Mutlu da bugün insanlık adına çok önemli bir kampanyanın başlangıcını yaptığını belirterek, Gazze’de yaşananların hepimize çok büyük sorumluluklar yüklediğini söyledi. Mutlu, “Hüzün içerisinde bu kampanyayı başlatıyoruz. Gazze’de yaşanan insanlık dramında hiçbir hedef ayrımı yapılmaksızın atılan bombalar 2 bine yakın sivil insanın ölmesine ve 10 binin üzerinde insanın yaralanmasına sebep olmuştur.” dedi.

İnsanlık adına herkes için utanç verici, ağır bedelleri olan ve asla unutulamayacak tabloların gözler önüne serildiğini belirten Mutlu, “Çocuklar başta olmak üzere, kadınlar, tüm sivil hayat ve bütün şehrin fiziki yapısı maalesef bir zulmün bombardımanı altında günlerdir inim inim inledi. Bu zulmü yapan ve millet olarak bu zulmü yürüten yapının milletler ailesi önündeki hesabı çok ağır bunu bütün insanlık yaşıyor ve görüyor.” şeklinde konuştu.

'GAZZE SESLİ VE SESSİZ ÇIĞLIKLARA SAHNE OLUYOR'

Kampanyanın Koordinasyon ve Yürütme Heyeti başkanı Rahmi Yaran, Gazze için başlatılan yardım kampanyasına ilan edilen hesap numaralarından ve GSM operatörlerinden mesaj gönderilerek destek verilebileceğini söyledi. Yaran, şöyle devam etti: “2851’e gönderilen her mesaj 5 TL yardım olarak Gazze’ye gidecektir. Kampanya kapsamında tüm Kamu kurum ve kuruluşlarını, sivil toplum kuruluşlarını, özel ve tüzel kişileri Gazze’ye hayat olmaya davet ediyoruz. Yetimlerin elinden tutmak, kimsesizlerin kimsesi olmak, gözlerdeki yaşı silmek, yaralılara şifa vasıtası olmak, yıkılan ve harap olan binalara bir tuğla koymak hamiyetperver milletimizin ve aziz İstanbulluların imkânı dahilindedir.”

Filistin ve Gazze’nin sesli ve sessiz çığlıklara sahne olduğunu kaydeden Yaran, “Daima mazlumun, mağdurun, muhtacın ve kimsesizin yanında yer alan milletimizin bu çığlığı duymaması ve ona ilgisiz kalması düşünülemezdi. Çünkü bu gibi durumlarda etnik veya dinî kimliğine bakmadan mazlumun yardımına koşmak ona inancının ve tarihinin yüklediği bir sorumluluk ve görevdir.” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim