• BIST 9548.09
  • Altın 2495.517
  • Dolar 32.4859
  • Euro 34.5384
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 22 °C

Topbaş: 'Cumartesi günü sürpriz var'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Arjantin'e giderken kentten ayağını kesip, uçağa bindiği zaman söylemediklerini 10 bin metrede bir bir anlattı:
Spor yazarları ile gayet samimi bir sohbet yapan Topbaş, en büyük hayalinin İstanbul 2020 Yaz Olimpiyat Oyunları'nı almak olduğunu söyledi. Topbaş, kentin son 10 yılda büyük bir değişim gösterdiğini ifade ederek, eline aldığı Lap-Top'la yapılanları ve yapılacakları bir bir izah etti. Beraberinde, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ olduğu halde yapacaklarını anlatan Kadir Topbaş söze Haliç'ten başladı.
 
"HALİÇ'İ BİR SU SPORLARI CENNETİ YAPACAĞIZ"
 
Kadir Topbaş, Milli Savunma Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığından gerekli izinleri aldıklarını belirterek, "Haliç, başta kürek, kano ve yelken sporlarının yapılacağı bir numaralı merkez olacak. Özellikle üniversitelilerden oluşan kürek takımlarının iştiraki ile burada, Dünya'nın en gözde yarışı olan Oxford-Cambridge yarışlarını gölgede bırakacak bir su sporları merkezinin cazibe alanı olacak" dedi.
 
"ULAŞIMDA NEREDEN NEREYE GELDİK"
 
Kadir Topbaş, Lap-Top'undan gösterdiği İstanbul'un ulaşım sistemine de vurgu yaparak şunları söyledi.
 
"Bakın 2004'de neredeymişiz. Sadece bir Haydarpaşa ve Sirkeci ile, azıcık bağlantı hattı bulunan Levent metrosu. Bugün gelinen nokta hayal bile edilemiyordu. 2013'te ki durumumuz şu an itibarı ile birçok Avrupa ülkesini yakalayıp geçmiştir. Ama 2019'un çehresi bambaşka olacak. Proje aşamasından çıkıp inşasına başlayacağımız Teleferiği, Levent - Aşiyan bağlantı metrosu ile, kentimiz Avrupa'nın ulaşımda gözbebeği haline gelecektir."
 
"CANKURTARANLARIMIZ 19 BİN CAN KURTARDI"
 
Kadir Topbaş'ın değindiği bir başka konu da, her yıl yüzlerce insanın hayatını kaybettiği Kilyos-Şile hattındaki plajlarda alınan önemlerdi. Topbaş, "Buradaki yakın üniversitelerle yaptığımız işbirliği sonucu, gençlerimizi cankurtaran kurslarına yolladık. Burada sertifikalarını aldıktan sonra işe başlattık. Bugüne kadar kurtardıkları hayat sayısı 19 binin üzerindedir" diye konuştu.
 
"BAZEN İLETİŞİMDE HATA OLABİLİYOR"
 
Topbaş ayrıca, "Özellikle İstanbul-2020'nin daha yoğun olduğu bir dönemi yaşadığımız şu günlerde kent halkı ve medyayı daha fazla bilgilendiriyoruz. Evet bugüne kadar bazı hatalarımız olmuş olabilir. Ama bunları geride bıraktık. İstanbul daha ileriye giden bir metropol olmuştur" ifadelerini kullandı.
 
CUMARTESİ GÜNÜ SÜRPRİZ VAR
 
Kadir Topbaş sözlerine son verirken, "Olimpiyat Stadı'nın çevresinde şu anda proje kapsamında olmayan ama büyük bir ihtimalle, IOC'nun yarın yapılacak son sunumunda dile getirebileceğimiz ve Dünya'daki Olimpiyat sporcularının da faydalanabileceği büyük bir planımız var. Yarın her şeyi açıklayabiliriz" dedi.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim