• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 20 °C

Top sektirirken keşfedildi gol kraliçesi oldu

Top sektirirken keşfedildi gol kraliçesi oldu
Sivas'ta, erkek öğrencilerle futbol oynadığı sırada top sektirirken keşfedilen 17 yaşındaki lise öğrencisi Figen Naçar, Kadınlar 3. Lig'de 18 maçta 40 gol atarak gol kraliçesi olmayı başardı.

Sivas'ta, erkek öğrencilerle futbol oynadığı sırada top sektirirken beden eğitimi öğretmeni tarafından keşfedilen 17 yaşındaki lise öğrencisi Figen Naçar, Kadınlar 3. Lig'de oynadığı 18 maçta 40 kez fileleri havalandırarak gol kraliçesi oldu.

İlkokul ve ortaokulu Altınyayla ilçesine bağlı Güzeloğlan köyünde okuyan ve lise eğitimi için Gazi Anadolu Lisesi'ne gelen Figen Naçar, çocukluğundan bu yana futbola olan merakı nedeniyle okul takımına katıldı.

Okulun beden eğitimi öğretmeni Adem Sarıtaş tarafından keşfedilen Figen, Sivas'ın ilk kadınlar futbol takımı olan Gazi Lisesi'nin formasını giymeye başladı.

Takımıyla Kadınlar 3. Lig 4. Grup'ta 18 maça çıkan Figen, 40 gole ulaşarak sezonu gol kraliçesi olarak tamamladı. Takımının grubu 4. sırada bitirmesinde önemli pay sahibi olan ve Arjantinli yıldız futbolcuyu Lionel Messi'yi örnek alan Figen Naçar'ın hayalini ise milli formayı giymek süslüyor.

Figen Naçar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, futbolu sadece erkeklerin değil kadınların da oynayabildiğini söyledi.

Futboldaki başarısının artmasına katkı sunan öğretmenlerine teşekkür eden Figen, "Futbola küçük yaştan beri merakım vardı. Futbol maçlarını sürekli televizyondan izliyordum ve köyün erkek çocuklarıyla maçlar yapıyordum. Zamanla kendimi geliştirdim. Futbol oynamaktan mutluyum. Köydeki erkekler beni kendi takımlarına almak için sürekli çaba gösterirlerdi." dedi.

"Kızlar futbol mu oynar?"
Gazi Lisesi takımında antrenörü ve okulun beden eğitimi öğretmeni Adem Sarıtaş da Sivas'ta kadın futbol takımı kurarak ilki başardıklarını anlatarak, "İlk başlarda 'Ne yapacaksınız katılmayın, kızlar futbol mu oynar?' dediler. Ligde başarılı olacağımıza inanarak takımı kurduk." diye konuştu.

Sarıtaş, seneye 2. lige yükselme hedeflerinin olduğunu vurgulayarak, erkekler maç yaptığı sırada dikkatini çeken Figen'in başarısının da kendilerini gururlandırdığını kaydetti.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim