• BIST 9778.35
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Tonbul’dan “Sivil Anayasa” Çağrısı

Tonbul’dan “Sivil Anayasa” Çağrısı
Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, Memur-Sen Konfederasyonunun sivil ve yeni bir anayasadan yana olduğunu ifade etti.

Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, Memur-Sen Konfederasyonunun sivil ve yeni bir anayasadan yana olduğunu ifade etti.

Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, sendikanın Zonguldak Şubesince düzenlenen istişare toplantısına katıldı. Burada sendika üyeleri ve davetlilerle görüşen Hacı Bayram Tonbul, yeni ve özgürlükçü bir anayasadan yana olduklarını hatırlattı.

Türkiye'nin Irak'tan ve Suriye'den gelen sığınmacılara yardım ettiğini hatırlatan Tonbul, Memur-Sen'in bu tarz sosyal sorumluluk projelerine de öncülük yaptığını aktardı. Tonbul, " Şükür Allah'a ki ülkemiz Irak'tan gelen Yezidilere de Hristiyan'lara da, Suriye'den gelen bütün unsurlara da kapısını açtı. Misafir etmeye de devam etmeye devam ediyor. Memur-Sen olarak biz bunlara öncülük yapıyoruz. Özellikle terörden etkilenen Cizre, Nusaybin ve Diyarbakır'daki Sur'daki başka yerlere sığınan insanlarımıza yardım kampanyası ve Bayırbucak Türkmenlerine yardım kampanyası İHH, Hak-İş Konfederasyonu ve Memur-Sen ile birlikte devam edecek" diye konuştu.

YENİ ANAYASA ÇALIŞMALARI

Memur-Sen'in anayasa değişiklikleri konusunda geçmişte çalışmalar içerisinde olduğunu hatırlatan Hacı Bayram Tonbul, şöyle devam etti:

"Türkiye'de her konuda sözümüz var diyen Memur-Sen daha öncesinde de Anayasa değişiklikleri noktasında da girişimlerde bulundu. Biz iki maddelik anayasa değişiklik paketini 2010 yılında şu andaki Cumhurbaşkanımız, o zaman Başbakanlığı yaptığında onun başkanlığında sunmuştuk. Memur-Sen olarak biz yeni anayasadan yanayız. Yeni Anayasa'nın içerisinde başkanlık sistemi ve hükümet sistemi sadece bir madde. Yeni Anayasayı sadece bir hükumet sistemine indirgersek biz bu işin içerisinden çıkamayız. Demek ki yeni anayasa bizim için önemli. Yeni ve sivil anayasa olması lazım. Ve bizim anayasamız olması lazım. Bunu çeşitli istişarelerle yaparak herkesin benimseyeceği 78 milyon insanı kuşatan yeni, sivil, özgürlükçü bir anayasa olması gerekiyor. İnsanımızdan korkmayan bir anayasa olması lazım. İnsanı kutsayan bir anayasa olması lazım gelir."

Tonbul, yeni anayasa ile ilgili olarak 20 kişilik çalışma grubu oluşturulduğunu aktardı. Hacı Bayram Tonbul, "Yeni Anayasa ile ilgili ilk çalışma Memur-Sen öncülüğünde yapıldı. Cumhurbaşkanımız da toplantıya katıldı. Biz de şu an yeni anayasa komisyonu var. Genç akademisyenlerden oluşan 20 kişilik grubumuz var. Ben de o komisyonun içerisindeyim. Biz sadece fikir veriyoruz" şeklinde açıklamalarını tamamladı.

Tonbul’dan “Sivil Anayasa” Çağrısı

Tonbul’dan “Sivil Anayasa” Çağrısı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim