• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

TOMA’larla geldiler, mahkeme kararını görünce döndüler

TOMA’larla geldiler, mahkeme kararını görünce döndüler
Başkent'teki oto galeri sahiplerinin iş yerlerini boşaltmak için TOMA araçları ve çok sayıda çevik kuvvetle Emek Mahallesi'ne gelen Ankara Büyükşehir...

Başkent'teki oto galeri sahiplerinin iş yerlerini boşaltmak için TOMA araçları ve çok sayıda çevik kuvvetle Emek Mahallesi'ne gelen Ankara Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, galericilerin yürütmeyi durdurma kararı alması nedeniyle geri dönmek zorunda kaldı. Ekipler, galerilerin karşısındaki cep tabir edilen bölmelere beton bariyer bırakmakla yetindi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin şehir merkezinde bulunan galericilere verdiği sürenin dolmasının ardından zabıta ekipleri galericileri dolaşarak iş yerlerini boşaltmak için bir günlük süre vermişti. Ekipler bu sabah iş yerlerini boşaltmak için Emek 8. Cadde'de toplandı. Belediye ekiplerinin yanı sıra çok sayıda çevik kuvvet ekibi ve TOMA araçları burada önlem aldı.

Ankara Oto Galericiler Derneği Başkanı İlkay Kalkan, belediye ekipleriyle görüşerek, ellerinde mahkeme kararı olduğunu iletti. Bunun üzerine belediye ekipleri, buradan ayrıldı. Galeri sahipleri ve çalışanlar ellerinde karar olmasına rağmen ekiplerinin iş yerlerine gelmesine tepki gösterdi. Belediye çalışanları, sadece TIR'larla getirilen beton bariyerleri galericilerin araçlarını park etmemesi için cep tabir edilen bölmelere yerleştirdi.

'YAPILAN UYGULAMA YANLIŞ BİR UYGULAMADIR, ELİMİZDE KARAR VAR'

Ankara Oto Galericiler Derneği Başkanı Kalkan, böyle bir uygulamaya karşı olduklarını ve illegal bir iş yapmadıklarını dile getirdi. Kalkan, şunları kaydetti: "Yapılan uygulama yanlış bir uygulamadır. Biz yürütmeyi durdurma kararını aldık. Ve bunu gittik belediyede, genel sekreter yardımcısı ve belediye başkan yardımcılarına bunu gösterdik. Dediler ki; "Siz yürütmeyi durdurma kararını almışsınız, bu olay bitmiş. Biz sizi bundan sonra rahatsız etmeyeceğiz. Uygulama yapmayacağız." Hem bireysel dava açtık, hem dernek olarak dava açtık. Hem derneğin kararı hem bireysel başvuruların kararı çıktı. Ve bu karar Ankara'daki bütün galerileri kapsıyor. Bugün buraya gelmeden bizim derneğe gelseler, biz durumu izah etsek eğer bizim elimizde belge olmasa, ondan sonra böyle bir uygulama yapsalar, haklılar. Ama TOMA'larla, çevik kuvvetlerle buraya gelmek yanlış bir şey. Biz vergi veriyoruz. İstihdam yaratıyoruz. Yanımızda bir sürü insan çalışıyor. Biz burada illegal bir şey yapmıyoruz. Belediye diyor ki; "gidin." Nereye gideceğiz kardeşim. Yer tahsis et. Yer göster. Yer gösterdin de gitmedik mi? Biz burada helal ekmeğimizi kazanmaya çalışan insanlarız. 3-5 yatırımcı para kazanacak diye biz mağdur ediliyoruz."

Yetkililere seslenen Kalkan, kendilerinin mağdur etmemelerini, yer alabilecek kapasitede olduklarını kendilerine yer gösterilmesini istedi. Cihan

TOMA’larla geldiler, mahkeme kararını görünce döndüler

TOMA’larla geldiler, mahkeme kararını görünce döndüler

TOMA’larla geldiler, mahkeme kararını görünce döndüler

TOMA’larla geldiler, mahkeme kararını görünce döndüler

TOMA’larla geldiler, mahkeme kararını görünce döndüler

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim